200 milliót érő hamis ruha és 15 milliós cigifogás Budapesten

Hamis ruhákat és nagy mennyiségű adózatlan cigarettát találtak a pénzügyőrök Budapesten, egy ellenőrzéssorozatban.

A NAV pénzügyőrei két héten át tartó akciósorozatot tartottak Budapesten. Az ellenőrzésben részt vettek a NAV cigarettakereső szolgálati kutyái is, akiknek segítségével sikerült felszámolni egy illegális cigarettalerakatot, valamint egy hamis ruharaktárat is.

Az összehangolt akcióban a kutyák és a pénzügyőrök az elrejtett dohánytermékeket több helyszínen, többek között roncsautóban, „klubhelyiségként” működtetett büfé pizzasütőjében vagy mikrohullámú sütőjében, az utcán álló lezárt lemezszekrényben, vagy éppen egy konténerben találták meg.

Ezeken kívül az egyik, cigaretta tárolására szolgáló helyiség melletti folyosóról nyíló többi szobában halmokban álltak a hamis márkajelzéssel ellátott prémium sport- és divatruhák (pólók, cipők, nadrágok, táskák, kabátok), melyekről kiderült, hogy mind hamisítványok.

A több napig tartó akcióban a pénzügyőrök lefoglaltak 11 000 doboz, 15 millió forint értékű cigarettát, valamint a több mint 200 millió forintot érő hamis ruházati termékeket is. Ez utóbbiak kapcsán feljelentést tettek a pénzügyi nyomozóknál.