Dollármilliárdos lett a csodagyerek

Tobias Lütke német csodagyerek, a németországi Koblenz városában született. Tizenegy éves korában egy Commodore 64-es számítógépet kezdett programozni, aztán felfedezte a Siemens tehetség-gondozó programja. Később gondolt egyet és Észak-Amerikába költözött.

Cégét már Ottawában alapította, amikor létrehozta a Shopify nevű e-kereskedelmi céget még csak 26 éves volt. Később ő és társa, Scott Lake rájöttek, hogy nem a saját platformmal, hanem az e-commece szoftveres tudásukkal tudnak sok pénzt keresni.

A kereskedési platform tényleg jól működött, az elmúlt napokban, természetesen a Black Fridaynak köszönhetően a fiatal német programozó dollármilliárdos lett.

A Shopify a kis és közepes méretű kiskereskedők számára segít abban, hogy azok online üzleteket hozzanak létre. A bevezetőben leírt sztori alapján mindez szinte egy csapásra történt, valójában azért a cégalapítás óta eltelt egy évtized, de a Shopify beért, és a hét elejére a cégvezető 9,7 millió részvénye, amely ma már csak kisebbségi pakettet jelent,1,1 milliárd dollár értékűre drágult.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*