A veszprémi vár új látnivalóval bővül

Hírek2023. máj. 27.Növekedés.hu

Új művészeti és kulturális központ nyílik a veszprémi várnegyedben június elején a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozattal együttműködésben. A Foton Audiovizuális Centrumban filmvetítések, koncertek, kiállítások, előadások, közönségtalálkozók várják majd az érdeklődőket, valamint egyik kiemelt helyszíne lesz a Magyar Mozgókép Fesztiválnak is - áll Magyar Mozgókép Fesztivál által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írják, a június 6-án nyíló Fotonban, a veszprémi Vár utca 17 szám alatt egy 63 fő befogadására alkalmas előadóterem működik majd, mely elsősorban filmvetítéseknek, könnyű- és komolyzenei koncerteknek, színházi kamaradaraboknak, közönségtalálkozóknak, konferenciáknak és workshopoknak adhat helyet. Ezen kívül állatbarát kávézó várja majd a vendégeket,

amely esténként bárként funkcionál és művészeti programok helyszíneként is működik majd, falain pedig képzőművészeti- és fotókiállítások kapnak helyet.

Az épület szomszédságában található Tűztorony udvar hatvan fő befogadóképességű szabadtéri színpadán vetítéseket, könnyű- és komolyzenei koncerteket, színházi kamaradarabokat, az előadásokat követő közönségtalálkozókat terveznek.

A pincében található két teremben és a földszinti rendezvény- és kiállítóteremben főként digitális tartalmú kiállításokat lehet majd látogatni, illetve itt kap helyet a Művészetek Háza digitális alkotóműhelye, a Fixír médialabor. A június 7-én induló Magyar Mozgókép Fesztivál keretében az új helyszínen egyebek mellett Sándor Pál Régi idők focija című alkotását és Fehér György Szürkület című filmjét láthatják majd a nézők - teszik hozzá.