Melyik országban dolgoznánk a legszívesebben?

Amerika még mindig az élen, de több európai ország is felkerült a toplistára. Mutatjuk, melyek azok az országok, ahova a külföldön munkát vállalók költöznének, ha egy munkalehetőség úgy hozná.

A Boston Consulting Group 197 ország és 366 ezer ember bevonásával végzett átfogó kutatást a munkaerő-piaci trendekről és a munkalehetőségekről.

A megkérdezettek 57 százaléka állította, hogy kiköltözne külföldre egy munkaért, három éve ez az arány még 64 százalék volt.

A fejlődő országokban élő válaszadók vallották legnagyobb százalékban, hogy elköltöznének egy munkalehetőség miatt: az indiai megkérdezettek 90 százaléka, továbbá a Brazíliában élő emberek 70 százaléka.

Az Egyesült Államok a legnépszerűbb ország a munkakeresők számára: a megkérdezettek 34 százaléka állította, hogy egy munkalehetőség kapcsán hajlandó lenne az USA-ba költözni.

Három éve még az Egyesült Királyság volt Európán belül a legnépszerűbb a külföldi munkavállalók körében, a Brexit miatt viszont idén lecsúszott az ötödik helyre.

Az Egyesült Királyságot Németország váltotta, amely immár a második helyen áll, a válaszadók 26 százaléka költözne oda. Az egyetlen ázsiai ország Japán a tizedik helyen.