Spanyolországban terjeszkedik a milliárdos romániai magyar

Románia legnagyobb kábel-TV és internet szolgáltatója, a Digi Communications csoport vezetékes telefon- és széles sávú internet szolgáltatást indított el Spanyolországban. A Digi fő tulajdonosa Teszári Zoltán milliárdos romániai magyar vállalkozó.

„Az új szolgáltatásokat a spanyol Telefonica szolgáltatóval kötött nagykereskedelmi megállapodás alapján biztosítjuk majd. A spanyol cég hozzáférést biztosít széles sávú infrastruktúrájához” – közölte a Digi. 

Az első szakaszban a Digi Spain kábeles internet-és telefon-szolgáltatásait a madridi lakosok érhetik el, de várható, hogy az a továbbiakban az ország más területeire is kiterjed, azokra a térségekre, ahol a Digi mobil szolgáltatása már megfelelő piaci részesedést ért el.   

A Digi Communications június végén több, mint 1,1 millió mobil ügyfelet szolgált ki Spanyolországban, 51 százalékkal többet, mint egy évvel megelőzően. A vállalat az idei év első felében 57,5 millió euró bevételre tett szert ebben az országban, egy harmaddal többet, mint az előző esztendő ugyanezen időszakában.

A Csoport összes bevétele az év első felében 476 millió euróra nőtt, nettó profitja azonban a korábbi felére, 15,3 millió euróra esett vissza.