A NAV idén is megkönnyíti az adóbevallást

e-szja2019. ápr 8.Növekedés.hu
A rovat szponzora:

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idén is segíti ügyfeleit, elkészítette adóbevallásuk tervezetét.

Azoknak, akiknek van ügyfélkapujuk, március 14-e óta elektronikusan megnézhetik, és szükség esetén módosíthatják is ezt a tervezetet. Ha valaki azt látja, hogy rendben van, minden adat szerepel benne, akkor nincs más teendője, a tervezetből ugyanis bevallás lesz május 20-án. Az egyéni vállalkozóknál, őstermelőknél és áfás magánszemélyeknél ez az automatizmus nem működik.

Az egyéni vállalkozóknak, a mezőgazdasági őstermelőknek, és az áfafizetésre kötelezetteknek a tevékenységükből származó jövedelmi, illetve az adóhivatali nyilvántartásokban nem szereplő adatokkal kell kiegészíteniük bevallási tervezetüket.

Az ő esetükben továbbra is önállóan kell benyújtani a bevallást, hiszen a számukra készített tervezetek nem válnak automatikusan bevallássá, de segítségül szolgálnak a bevallás elkészítéséhez.

Nagyon fontos, hogy most is mindenki szabadon rendelkezhet adója 1+1 százalékáról, amivel az általa kiválasztott szervezetet, egyházat vagy a Nemzeti Tehetség Programot támogatja. Az ügyfélkapuval rendelkezők ezt néhány kattintással, pár perc alatt kényelmesen elintézhetik akár a NAV honlapján keresztül is.

Ahhoz, hogy mindenki ilyen könnyedén letudja az szja-bevallását, javasoljuk, hogy akinek még nincs, mielőbb nyisson ügyfélkaput és élvezze az online ügyintézés előnyeit. Az ügyfélkapun keresztül ugyanis számos más hivatalos ügy is intézhető, nemcsak a személyijövedelemadó-bevallás. (X)

További információ: https://www.nav.gov.hu/nav/szja/szja