Felvidéki kis-és középvállalkozások támogatása

Hírek2017. okt 16.Növekedés.hu

Még október 20-ig beadhatják pályázatukat azok a felvidéki magyar kis-és középvállalatok, amelyek résztt kívánnak venni a magyar kormány gazdaságélénkítő pályázatán, amit a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. kezel.
A  pályázat két részre bontható: a mezőgazdaság, illetve a kis- és középvállalkozók támogatására. Mindkét területen a pályázati keretösszeg összesen 2,425 milliárd forint. A beérkezett pályázatok értékelésének függvényében a pályázati keretösszeg módosulhat.
A maximum 70 százalékos vissza nem térítendő támogatáshoz, amelyet egy összegben folyósít a Széchenyi Programiroda, minimum 30 százalékos önrészt kell biztosítani. A nagyobb önrész viszont a pályázat elbírálásánál további pontokat ér.
A mezőgazdaságban többek között új gépekre, kertészeti technológiai fejlesztésre, üveg- és fóliaházak telepítéséhez szükséges eszközök beszerzésére lehet páláyzni 5-15 millió euró értékben. A kis- és középvállalkozások eszközbeszerzésénél a hangsúly a vállalkozások kapacitásbővítési, innovációs eszköztámogatása, termelési célú gép és berendezés, valamint szoftver beszerzésen van. A támogatás maximális értéke itt 15 ezer euró.
 

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.