Kelet-Európában a lakásokban túlzsúfoltság van

Hírek2018. jún 17.Növekedés.hu

A 2016. évi adatok szerint a román lakosság közel fele (48,4 százalék) él túlzsúfolt háztartásban. Ez a legmagasabb arány a 28 uniós tagállam viszonylatában, idézi a Romania Insider.com hírportál az Európai Statisztikai Hivatal, az Eurostat egyik jelentését. Az EU egészében a népesség 16,6 százaléka lakik zsúfolt otthonban, ahol a szobák száma nem felel meg a háztartás méreteinek. Ugyanakkor az EU polgárok több, mint harmada (34,8 százalék) él kihasználatlan lakásokban, ahol felesleges hálószobák találhatóak.  A 2016-os évben Romániában tartottak nyilván legkevesebb kihasználatlan lakást, csupán azok 6,3 százalékát. Ez az arány Írországban a legmagasabb, több, mint 70 százalék, de igen magas Cipruson és Máltán is. Ebben a három országban a legalacsonyabb a túlzsúfolt otthonok aránya, mindössze 2-3 százalék.  A zsúfolt lakások aránya más kelet-európai országokban is magas: Lettországban 43,2, Bulgáriában 42,5, Horvátországban 41,1, Lengyelországban 40,7, Magyarországon 40,4 és Szlovákiában 37,9 százalék.

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.