Gondolta volna, hogy ez a legprofitábilisabb kisvállalkozói üzletág?

Elemzések2017. okt 3.Növekedés.hu

Ne is csigázzuk sokáig az érdeklődést, melyik az a szakma, amelybe belefogva nemcsak könnyedén túl lehet élni a minden vállalkozás számára veszélyes első évet, hanem még sokat is lehet keresni. Ez nem más, mint a könyvelési és adózási szolgáltatás – jutott e következtetésre felméréséből a Sageworks nevű pénzügyi informatikai társaság. A magyarázat pofonegyszerűnek tűnik: a pénzügyek mindenki életének a részei, s ki ne szeretne munkából vagybefektetésből megszerzett jövedelméből minél többet megtartani.  A második legnyereségesebb kisvállalkozói foglalatossága bérbeadás – ennek igazát Magyarországon is egyre többen igazolhatják, miután az az utóbbi években idehaza virágzó biznisszé vált, különösen Budapest belvárosi részein.  E lista harmadik helyén a jogi tanácsadás áll, ami a könyveléshez és adózáshoz hasonló logikával magyarázható: mindenkinek szüksége van arra, hogy a jogszabályokban eligazodjon, különösen, hogy azok meglehetősen gyakran változnak. Az ezután rangsorolt szakmák között előkelő helyet foglal el a fogorvosi rendelő létrehozása – ismét egy olyan szakma, amivel az emberek életük során ha tetszik, ha nem, sokszor találkoznak. De a balesetek utáni rehabilitációval, gyógytornával foglalkozó társaságok is szépen megélnek. Az viszont már kevésbé szokványos, hogy a nemfémes ásványok bányászata és a kőfejtés is az egyik legjövedelmezőbb olyan iparág, amelyikbe érdemes újdonsült vállalkozóként belefogni. Bár az utóbbi években kicsit hátrébb sorolódtak, az autóiparba fektetni sem kidobott pénz, különösen, ha valakinek egy neves autógyár – idehaza például a Mercedes vagy a Suzuki – beszállítójaként sikerül megcsípnie megrendeléseket. És végül, de nem utolsósorban, a temetkezési vállalkozások is profitábilisak, amelynek okát alighanem úgyszintén nem szükséges sokáig taglalni.  

SIKERSZTORIK
A Google és a Facebook coach-a szerint ez kell a sikerhez
Melody Wilding viselkedés-kutató szerint azok a vezetők, akik folyamatos nyomás alatt állnak, olyan készségeket gyakorolnak, amely segítségével a legtöbbet tudják kihozni magukból és másokból.
Siker2019. ápr 14.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
Jeff Bezos volt felesége lesz a harmadik leggazdagabb nő
A válás után közel 36 milliárd dollár illeti majd meg MacKenzie Bezost, az Amazon-alapító feleségét.
Hírek2019. ápr 7.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.