Digitalizációra fel!

Fejlesztés2018. jún 23.Növekedés.hu

Az informatikai fejlesztések elhanyagolása végzetes hatással lehet a cégek jövőjére. Pár év és a legtöbb szektorban korszerű IT-rendszerek nélkül nem is lehet majd talpon maradni. A generációváltás kérdése mellett a magyar KKV-knak az egyik legnagyobb problémát a versenyképesség növelése és az új ügyfelek megszerzése  jelenti. A gondokat könnyedén kezelhetnék az informatikai rendszereik fejlesztésével, de sajnos a hazai cégek elhanyagolják a digitalizációt érintő beruházásokat. Hogy mennyire nagy a baj, azt jól jelzi, hogy a kutatások szerint a kis- és középvállalkozásoknál az internethasználat közel fele az okostelefonokon történik, ráadásul a társaságok a pénzügyi tranzakciókat is többnyire a mobilon intézik. Még mindig cégek egész soránál látni, hogy egy saját weboldalt se raknak össze. Pedig jó esetben az online jelenlét erősítése csak a kezdet. A digitális átállás itt nem állhat le. Ha valahol, itt nagyon igaz: „aki kimarad, lemarad”. Most az Ipar 4.0 korában sorra jelennek meg olyan informatikai megoldások, amelyeknek a használatával a cégek könnyedén gyorsabbá és hatékonyabbá tehetik a működésüket. Azok a vállalkozások, amelyek most nem vágnak bele a szükséges beruházásokba, pár éven belül azt fogják észrevenni, hogy a versenytársaik teljesen elhúztak mellettük, a piacon pedig alig tudnak labdába rúgni. A szükséges fejlesztésekre sokszor a tőkehiány miatt nem kerül sor, épp ezért is lenne fontos, hogy a KKV-k az informatikai fejlesztésekre minél több külső forrást is igénybe tudjanak venni. Erre a problémára szerencsére megoldást kínál a Magyar Fejlesztési Bank kombinált hitelprogramja (GINOP-3.2.2-8.2.4-16 Vállalati Komplex Infokommunikációs és Mobilfejlesztések, Felhő-alapú Online Üzleti Szolgáltatások Terjesztésének Támogatása Kombinált Hitel), mely vissza nem térítendő támogatás és kölcsön együttes biztosítása révén, az infokommunikáció fejlesztésével, a vállalkozások hatékonyságát és jövedelemtermelő képességének erősítését támogatja.

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.