Képezné munkavállalóját, de nincs rá pénze? - Itt a megoldás!

Fejlesztés2018. jún 15.Növekedés.hu

A továbbképzés ma már minden területen alapvető követelmény. Csakhogy beiratkozni egy workshopra, vagy tréninget fizetni a munkavállalóknak nem olcsó mulatság. Ha az Önök cége az egészségügyi, köznevelési, felsőoktatási, szociális, gyermekvédelmi és társadalmi felzárkózási, vagy éppen ifjúság- és családügyi, gyermekek napközbeni ellátását célzó, továbbá kulturális szolgáltatások szférában tevékenykedik, létezik egy jó megoldás. A Magyar Fejlesztési Bank EFOP Pénzügyi Eszköz Hitelprogramját kifejezetten azoknak a kis- és középvállalkozásoknak hozták létre, amelyek az emberi erőforrás terén tevékenykednek. Ezen vállalkozások vezetőinek, alkalmazottainak is szükségük van képzésekre és bizony előfordul, hogy ez kerül a legutolsó helyre a vállalkozásra váró számos megoldandó probléma közül. Most azonban erre is van megoldás. A Magyar Fejlesztési Bank EFOP Pénzügyi Eszköz Hitelprogramjának egyik célja ugyanis pont a humán erőforrás fejlesztés. Ennek keretében támogatható minden olyan képzés, továbbképzés, szakmai képzés, amely növeli a szolgáltatás hozzáadott értékét, de tréningre, workshopra, illetve tanácsadásra, és coachingra is felvehető  kedvezményes hitel. Támogatható minden olyan képzés, amely legalább 8 órás, tanúsítvánnyal, bizonyítvánnyal, oklevéllel igazolt akkreditált felnőttképzés  és a vállalkozás, valamint a vállalkozás által nyújtott szolgáltatás fejlesztésére  irányul. A tréning, workshop, tanácsadási díj maximális összege nettó 96 000 Ft/fő/nap lehet, míg az elszámolható coaching díj nem haladhatja meg a  nettó 20 000 forintos óradíjat . Jó hír, hogy a kedvezményes hitel nem csupán képzésre vehető igénybe. Felhasználható még:

  • Olyan eszköz beszerzésére, amely közvetlenül kapcsolódik egészségügyi, foglalkozási rehabilitációs vagy szociális szolgáltatás nyújtásához.
  • Rehabilitációs célú eszközök gyártásához, forgalmazásához, bérbeadásához.
  • Konferencián, szakmai kiállításon résztvevőként vagy kiállítóként való részvételhez.
  • Megváltozott munkaképességű emberek munkájához kapcsolódó munkaállomások kialakításához.
További részletekért látogasson el a https://www.mfb.hu/vallalkozasok/mukodo/hitel/efop-511-17-penzugyi-eszkoz-hitelprogram-t97-p97?utm_source=novekedes&utm_medium=egyedi&utm_campaign=1805-EFOP oldalra. (X)

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.