Új lehetőségek a digitális gazdaságban

Fejlesztés2018. jún 17.Növekedés.hu

A digitális piac nem ismer határokat – a terület magyar résztvevőinek sem szabad megtorpanniuk és a hazai vállalkozásoknak is fejleszteniük kell infokommunikációs oldalukat. A Magyar Fejlesztési Banknak mindkét esetre van egy programja.

Digitális versenyszereplők

A digitális gazdaság jelentős értéket képvisel Magyarországon: a GDP több, mint 21-22 %-át, a foglalkoztatás több mint 15,5%-át, az export 8,3%-át a digitális gazdaság adja. Épp ezért rendkívül fontos, hogy az ezen a piacon működő vállalkozások megfelelő módon fejlődhessenek – erre kínál megoldást a Magyar Fejlesztési Bank kombinált hitelprogramja (GINOP-3.1.2-8.2.4-16 Az infokommunikációs ágazatban működő mikro-, kis- és középvállalkozások által előállított termékek és szolgáltatások piacosításának, nemzetközi piacokra való belépésének támogatása kombinált hitel). A program felhívása két területre fókuszál: az infokommunikációs területen tevékenykedő mikro-, kis- és középvállalkozások által előállított termékek és szolgáltatások piacosítására, valamint az ilyen cégek nemzetközi piacra lépésére. Az MFB programjának résztvevői vissza nem térítendő támogatás és kölcsön együttes biztosítása révén léphetnek előrébb – Termékké és szolgáltatássá fejleszthetik újszerű infokommunikációs ötleteiket, bevezethetik és hasznosíthatják azt itthon és külföldön. A fentiekbe beletartozik a piaci információk beszerzése elemzések és kutatások által, a termékek és szolgáltatások ágazati specifikálása, a fejlesztői és tesztkörnyezet kialakítása, tanácsadások, szabadalmi dokumentációk, marketing tevékenységek és még számtalan más lehetőség, melyeknek részletei itt találhatók.

Versenyszereplők digitalizálása

A magyar gazdaság motorjai a mikro-, kis- és közepes vállalkozások, ezek a cégek biztosítják a hazai hozzáadott érték 55 és a munkahelyek 70%-át. A legfontosabb törekvések közé tartozik, hogy ezek a cégek felszereltségükben, technológiai hátterük és üzleti folyamataik modernizálása tekintetében ne legyenek lemaradva a fejlettebb országok vállalkozásaihoz képest. Versenyképességük, piacon maradásuk, munkahelyteremtő-és megtartó képességük egyik feltétele, ha lépést tudnak tartani a kor technikai elvárásaival, kihasználják az infokommunikációban rejlő lehetőségeket. Ebben segít a Magyar Fejlesztési Bank kombinált hitelprogramja (GINOP-3.2.2-8.2.4-16 Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhő-alapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása kombinált hitel), mely vissza nem térítendő támogatás és kölcsön együttes biztosítása révén, az infokommunikáció fejlesztésével, a vállalkozások hatékonyságát és jövedelemtermelő képességének erősítését támogatja. Az igénylők az elnyert támogatást többek között a belső vállalati folyamatok hatékonyságának növelésére, a vállalatok közötti üzleti kapcsolatok fenntartására és folytatására, a hálózatbiztonság és a szolgáltatások minőségének javítására, felhőalapú és egyéb online elérhető üzleti szolgáltatások bevezetésére és használatára fordíthatják. Mindkét program esetében kedvező feltételekkel várja az igénylőket az MFB: a kezelési költség nulla forint, az éves kamat pedig mindössze 1%. A hitelekről és azok konstrukciójáról a www.mfb.hu oldalon, illetve a 642 MFB Pont bármelyikén bővebb információhoz juthatnak az érdeklődők.

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.