10 meglepő tény Putyinról

Hírek2018. okt 20.Növekedés.hu

Oroszország regnáló elnöke Vlagyimir Putyin immáron jó ideje, 1999. december 31 óta vezeti a világ legnagyobb országát.  De vajon milyen ember is ő valójában? Mit csinált azelőtt, hogy bekerült volna a Kremlbe? Ezekre a kérdésekre kereste a választ a Huffington Post, amikor összegyűjtött 10 érdekességet az államfőről. 1. A Szovjetunió idején volt egy sajátos formája a társbérletnek, amit úgy hívtak: kommunalka. Itt olyan lakásokról van szó, amelyekben több család él együtt. Egy ilyen otthonban nőtt fel Vlagyimir Putyin Szentpéterváron, az akkori Leningrádban. A lakásukon három család osztozott. Gyerekkorában volt, hogy patkányokra vadászott a lépcsőházban. 2. Putyin nagyapja Lenin vidéki házában szakácsként dolgozott. Később Sztálinnak főzött, méghozzá több alkalommal is. 3. Az elnök még csak 18 éves volt, amikor judóban feketeöves lett. A harcművészetet mind a mai napig gyakorolja. A sportra egyfajta életfilozófiaként tekint. 4. Putyin imádja a kémnovellákat. Egy interjúban úgy fogalmazott: „Lenyűgöz, hogy miként tudja egyetlen ember elérni mindazt, amire egy egész hadsereg is képtelen” . 5. A KGB-hez rögtön azután csatlakozott, hogy kikerült az egyetemről. Az 1980-as években a szervezetnek Nyugaton bevetett kémeket toborzott. 6. Imádja a kutyáit. Van, hogy politikai találkozókra is elviszi őket. Egyes híresztelések szerint épp azért, hogy ráijesszen a tárgyalópartnereire. 7. Németül folyékonyan beszél. Az angollal viszont vannak problémái. 8. A feleségével 2013-ban jelentették be a válásukat egy balett szünetében. 9. Két lánya van, de a gyerekei teljesen el vannak zárva a nyilvánosság elől. Maria és Katerina a nagymamáik után lettek elnevezve. A 33 éves Maria holland férjével Jorrit Faassenel Moszkvában él és kutatóorvosként dolgozik. A húga a 32 éves Katerina főleg akrobatikus tánccal keresi a kenyerét. Korábban az orosz milliárdos Kirill Shamalov felesége volt, de a pár 2013-ban elvált. Putyin olyan jól rejtegeti a lányait, hogy máig nem tudni hány unokája van. Az viszont biztos, hogy nagypapa. Ezt tavaly erősítette meg egy interjúban.

  1. Ortodox kereszténynek vallja magát. Többször is nyilatkozott már hitbéli kérdésekben. Az egyneműek házassága szerinte majdnem egyenértékű a sátánizmussal.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.