Ezek a legkedveltebb nászutas célpontok

Utazás2019. márc. 15.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

A görögországi Santorini szigete a nászutasok legnépszerűbb célpontja. Legalábbis az amerikai CeoWorld Magazine által elkészített felmérés szerint, amely több ezer frissen egybekelt házaspár megkérdezésével készült.

Az amerikai magazin 2018 végén és 2019 első hónapjaiban összeházasodó több mint hatezer pár megkérdezésével állította össze a 2019-es év listáját. A rangsor első helyére a görögországi Santorini került, nem véletlenül, hiszen a lenyűgöző kék-fehér épületeiről híres vulkanikus sziget Görögország egyik legszebb turisztikai célpontja. Nem okozhatott meglepetést az sem, hogy a második helyén a homokos strandokkal, illetve kristálytiszta vízzel bíró Maldív-szigetek szerepel.

Valamelyest meglepőnek tűnhet azonban, hogy a harmadik helyre nem egy egzotikus trópusi sziget, hanem Izland került. A tűz és jég országa az utóbbi években egyre felkapottabb turisztikai célponttá vált, és úgy látszik mostanra már a nászutasok körében is az egyik legnépszerűbb desztináció lett. Az ötödik helyen szereplő Patagónia sem feltétlenül jut elsőre az ember eszébe, ha nászutas célpontokra gondol, azonban az Argentína és Chile területén lévő régió csodálatos természeti látnivalókat, túrázási, síelési lehetőségeket nyújt. Utóbbira a svájci Alpok is gyönyörű helyszínt kínál, amely a hetedik helyre került.

A húszas listán Olaszország három desztinációval is képviselteti magát: a rangsor első felében Toszkána, illetve Amalfi, míg a hátsó harmadában Róma kapott helyet. Az olasz főváros mellett még két európai nagyváros (Barcelona és Párizs) található meg a listán, amelyről természetesen nem hiányozhatnak az olyan felkapott egzotikus helyszínek, mint Bora Bora, Bali vagy Mauritius sem.

A nászutasok 20 legnépszerűbb célpontja (Forrás: CeoWorld Magazine)

  1. Santorini (Görögország)
  2. Maldív-szigetek
  3. Izland
  4. Toszkána (Olaszország)
  5. Patagónia (Dél-Amerika)
  6. Krabi (Thaiföld)
  7. Svájci Alpok (Svájc)
  8. Amalfi (Olaszország)
  9. Barcelona (Spanyolország)
  10. Fidzsi-szigetek
  11. Bahamák
  12. Marokkó
  13. St. Lucia
  14. Bora Bora és Tahiti (Francia Polinézia)
  15. Riviera Maya (Mexikó)
  16. Párizs (Franciaország)
  17. Róma (Olaszország)
  18. Bali (Indonézia)
  19. Kaua’i (Hawaii)
  20. Mauritius