Órákon belül eladott lakások és a legdrágább ingatlanok – legek a lakáspiacról

Ingatlan2018. dec. 29.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

Az idei év legdrágább ingatlanaiért legalább 1,7-2,8 milliárd forintot kérnek az eladók. Köztük van egy Baranya megyei kastély, egy balatonfüredi ex-szálloda és egy budai villa. 2018 legkapósabb ingatlanai órákon belül gazdára találtak, és idén több mint 1000 olyan lakás és ház került be a kínálatba, amit a tulajdonosok 3 napon értékesíteni tudtak.

A lakáspiac 2018-ban is erős tempót diktált, a kereslet nem lanyhult, az árak is feljebb kúsztak és kiemelkedő esetekre is bőven volt példa - derül ki az ingatlan.com év végi összefoglalójából, amely az öt legdrágábban kínált és jelenleg eladásra váró ingatlant, valamint 2018 leggyorsabban eladott lakásait és házait mutatja be. A lakáspiac erejére jellemző, hogy a magánszemélyek idén több mint 160 ezer ingatlanhirdetést adtak fel az ingatlan.com-on, és 2018-ban több mint 1000 olyan lakóingatlan volt, amely három napon belül gazdára talált.

Legdrágábbak

1 .Kastély Bükkösdön

A jelenlegi kínálatban legmagasabb áron szereplő ingatlan a Baranya megyei Bükkösdön található, ez pedig egy 1700-as években épült kastély. A 2,8 milliárd forintért kínált 2400 négyzetméteres lakóterülettel rendelkező ingatlan 16 ezer négyzetméteres telken fekszik. A kastély különlegességei közé tartozik például a 4 méter magas óratorony.

2. Kétmilliárdos villa a budapesti Svábhegyen

 Közel 2,3 milliárd forintot kell fizetni a Budapest XII. kerületében lévő Svábhegy egyik villájáért. A 2012-ben újjáépített épület közel 500 négyzetméteres lakóteret biztosít, ezen belül 5 hálószobát. A villában lift is van és egy 38 négyzetméteres összkomfortos személyzeti lakás is tartozik hozzá. Ehhez jön a több mint 5 ezer négyzetméteres telken lévő pihenőkertekkel rendelkező ősfás park. 

3. A fővárosi Szépvölgyi úton is vevőre vár egy villa

 A harmadik helyen áll 1,95 milliárd forintos árával a budapesti Szépvölgyi úton található, luxust ígérő 2011-ben épített villa. A vevő ezért a pénzért 1000 négyzetméteres, 7 szobás ingatlant kap 7 ezer négyzetméteres telekterülettel.

4. 15 szobás Andrássy úti palota

Kívül és belül felújításra szorul a budapesti Andrássy út egyik villája, ezt 1,93 milliárdért adná el a jelenlegi tulajdonos. Az épület 1400 négyzetméteres és 15 szobát foglal magában. A tetőtere beépíthető, az udvaron pedig 18 autó tud parkolni.

5. Családi kúriának is alkalmas szálloda a Balatonon Balatoni panorámával, 25 szobával, összesen 800 négyzetméteres alapterülettel, illetve több mint 38 ezer négyzetméteres telekkel rendelkezik az a balatonfüredi ingatlan, amely 1,69 milliárd forintba kerül. A korábban szállodaként működő épülethez két medence tartozik, jakuzzival, szaunával együtt. A hirdetés szerint, ha a vevő nem szeretné hotelként működtetni az ingatlant, akkor családi kúriának is hibátlan lehet.

Leggyorsabban eladott lakások

  • Budapesten a III. kerületi Kórház utcában egy 48 négyzetméteres 2 szobás távfűtéses panellakást idén májusban délelőtt 10-kor kezdte árulni a tulajdonos. Majd 11 óra múlva, este 9-kor pedig már törölte a hirdetést, mert a lakást 23 millió forintért értékesítette.
  • Napon belül kelt el augusztusban egy 51 négyzetméteres dunaújvárosi téglaépítésű lakás is. A harmadik emeleten lévő ingatlan 7,5 millió forintért került a piacra reggel 7-kor, este 8-kor pedig már gazdára talált.
  • A főváros VII. kerületében lévő Wesselényi utcában egy 80 négyzetméteres háromszobás lakásra 39,9 millió forintért lehetett jelentkezni este 11-től május elején. Másnap nem sokkal délután 5 óra előtt már megvolt a vevő. Bár a 40 millió forintos összeg abszolút értékben magasnak mondható, a négyzetméterre vetített kevesebb mint 500 ezer forintos ár a VII. kerületi átlagtól jóval elmarad.
  • Az október 23-i ünnepnapon 12,7 millió forintos eladási árral jelent meg egy debreceni 32 négyzetméteres távfűtéses panellakás a kínálatban. Nem sokáig maradt ott: a garzon másnap délutánra elkelt.
  • Szintén májusban a nyíregyházi Kert utcában egy 57 négyzetméteres, kétszobás téglaépítésű lakásért jött egy vevő a hirdetés feladása után 22 órával és 13,9 millió forintért adott érte.

Megjegyzés: A közleményben szereplő adatok forrása az ingatlan.com saját adatbázisa. A leggyorsabban eladott lakások esetében azokból készült a válogatás, amelyeknél az adott ingatlant eladásra kínáló tulajdonos az értékesítés után törölte a hirdetést azzal a megjegyzéssel, hogy eladta az ingatlant.