SOLUS Capital: eddig 2 milliárd forint sikeres tőkekihelyezés a Digitális Jólét Program keretében

Hírek2021. jan. 12.Növekedés.hu

A SOLUS Capital – az MKB Pénzügyi Csoport tagja – fő befektetési kompetenciaközpontként vesz részt az Innovációs és Technológiai Minisztérium Digitális Jólét Programjában, melynek célja a magyar vállalkozások digitális fejlesztése.

A mintegy 8 milliárd forint keretösszegű program célja az olyan magas növekedési potenciállal rendelkező hazai kkv-k és startupok támogatása, amelyek a versenyképességüket erősítő és a Digitális Jólét Program stratégiai célkitűzéseihez illeszkedő digitális fejlesztéseket valósítanak meg.
A SOLUS Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. 2018 óta a hazai kockázati tőkebefektetési szakma egyik jelentős szereplője.
A kockázati tőkebefektetések fontos láncszemet képeznek a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások finanszírozásában, ezért az MKB Pénzügyi Csoport célként jelölte meg a kockázatitőke-finanszírozás támogatását. A SOLUS Capital korai, növekedési, valamint érett szakaszban lévő innovatív cégek fejlesztését kívánja felgyorsítani tőkebefektetés, szaktanácsadás, valamint szinergikus kapcsolatok révén annak érdekében, hogy a cégek maximálisan kiaknázhassák a bennük rejlő üzleti lehetőséget. A SOLUS Capital kockázatitőke-alapok működtetésére vonatkozó szakmai tapasztalata és szakértői gárdája biztos hátteret  garantál a tőkejuttatások alapját jelentő befektetési döntések, a kiválasztási rendszer valamint a befektetési folyamat során.
A tőkejuttatásban azok a cégek részesülhetnek, amelyek olyan digitális fejlesztést hajtanak végre, amelynek hatására a velük üzleti kapcsolatban levő vállalkozások digitalizációs fejlettsége is erősödik. 
2020 februárja óta tizenegy cég részesült a digitális innovációt támogató befektetésben a SOLUS Capital közreműködésével.
Jól jellemzi a program széles spektrumát, hogy a befektetésben részesülő cégek között érintésmentes vendég érkeztetéssel, fogtechnikai laborok digitalizációjával, keresletoldali villamosenergia-kiegyenlítéssel, személyes diabéteszasszisztenssel, blockchain alapú termék nyomkövetésével és tanúsítvány validációjával, tarifacsomagok használati szokások alapján történő összehasonlításával, online hitelezési platformmal, orvostechnológiai és oktatási digitalizációs platformmal, gammakésalapú orvostechnológiával, innovatív ügynökségi szoftvercsomaggal, építőipari digitális tereplogisztikával és adatbankkal foglalkozó vállalkozás is megtalálható.
"A Solus Capital elkötelezett a magyar vállalkozói réteg támogatása, illetve ezzel egyidejűleg a magyar gazdaság motorjául szolgáló mikró- és KKV-vállalkozások finanszírozása tekintetében. Terveink között szerepel további kockázati- és magántőke alapok felállítása a teljes vállalkozói ökoszisztéma tőkeági finanszírozásának elősegítésére"
- mondta el Dr. Bánfi Zoltán a SOLUS Capital vezérigazgatója.