Új részvény érkezik az Xtend piacra

Pénzügy2019. dec. 2.F. T.
A rovat támogatója:

Zártkörű tőkeemelés után tőzsdére lép a munkagépek forgalmazásával, szervizelésével foglalkozó DM-Ker, jövőre nyilvános kibocsátásra is sor kerülhet.

A Trend FM Prémium kategória műsorában Vitkovics Péter, a DM-Ker stratégiai tanácsadója és Virág Ferenc a Random Capital tulajdonosa beszélt a cégről és a tőzsdére jövetelről.

Zártkörű, majd nyilvános kibocsátás

Vitkovics Péter szerint a DM-Ker zártkörű kibocsátást szervez, listázni fogja a részvényt a tőzsdén, ezt követően nyílt kibocsátásra, IPO-ra is sor kerülhet jövő tavasszal, így a kisbefektetők is lehetőséget kapnak majd arra, hogy jegyezzenek a részvényekből. A társaság részvényeit – a menedzsment reményei szerint - egy-két éven belül már a tőzsde Prémium kategóriájában jegyezik majd.

Közkézhányad

A DM-Ker 1 milliárd forintot tervez első körben bevonni, amiért a cég 20-22 százaléka kerülhet közkézre, ez nagyjából 3,5-4 milliárd forintra értékelné a céget. A társaság kijelölt tanácsadója Virág Ferenc szerint az árazás nagyon konzervatív, hiszen csak az aktuálisan érvényes eredménymutatókat vették alapul, a jövőbeni növekedési potenciállal nem számoltak. 

Likviditás

Vitkovics Péter nagyon fontosnak tartja, hogy elég nagy likviditás legyen, ami most még nem jellemző az Xtend piacon. Ebben az esetben a korábbi tulajdonosok közül például a munkavállalói részvényesek akár ki is szállhatnak befektetésükből. Az MRP, azaz munkaválallói részprogram sokkal hatékonyabb, mint bármilyen más pénzügyi ösztönzés, hisz az eredményes munka tükröződik a részvény árfolyamában.

Múlt és jövő

A cég 0-ról indult, igazi startup volt, és immár 8 milliárdos árbevétele van. Komoly vállalatfejlesztés zajlott le másfél év alatt, vállalkozásból jól szervezett vállalattá vált a DM-Ker, így a cég tőzsdeéretté vált. Cél lehet a jövőben akár akvizíció, kisebb versenytársak felvásárlása is. A tőkebevonással, tőzsdei megjelenéssel ennek alapjai több évre adottak lesznek.

A teljes adás itt hallgatható meg.