Autópálya matrica vásárlás mobilfizetéssel

Mobilfizetés2019. jan 15.Növekedés.hu

A digitalizáció térhódításával egyre több szolgáltatást vehetnek igénybe az autósok is a világhálón keresztül. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. több lehetőséget is kínál azoknak, akik online vagy mobilon keresztül szeretnének a gyorsforgalmi utakra érvényes autópálya matricát vásárolni.

  1. Mobilapplikáció

Mobilapplikáción keresztül a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. honlapján regisztrálva akár közvetlenül is hozzá lehet jutni a D1, D2, B2 és D1M gépjárműkategóriákra érvényes heti, havi, megyei és éves e-matricákhoz. A mobilapplikáció letölthető a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. honlapján keresztül akár az AppStore-ból, akár Google play áruházból, s így regisztráció nélkül, bankkártyával is megvásárolhatók az autópálya-matricák. Regisztráció nélkül viszonteladó partnerein – evopay, Telenor, Telekom, Vodafone, Cardnet, Skyguard, Secret Control, Simple – keresztül is vásárolhat e-matricát az ügyfél. Az utóbbi esetben a viszonteladók ingyenes mobilapplikációi a https://app.nemzetimobilfizetes.hu oldalról tölthetők le.
  1. SMS

Akinek kényelmesebb, akár SMS küldésével is hozzájuthat az e-matricához a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-n, vagy viszonteladó partnerein keresztül. Az előbbi esetben mindössze egy üzenetet kell küldeni a +36 30 344 4807 telefonszámra. Az SMS-ben az időtartamot, a gépjármű forgalmi engedélyében jelzett gépjármű-kategóriát, a rendszámot és az ország felségjelzését kell elküldeni. (Magyarországon regisztrált gépjármű esetében nem feltétlenül kell megadni a gépjármű felségjelzését, külföldi rendszám esetében viszont ez kötelező.) Tíz napos autópálya-matrica vásárlása esetén például a következőknek kell szerepelni az üzenetben: HETI D2 ABC123 H. Harmincnapos matrica esetén: HAVI D2 ABC123 H. Éves autópálya-matrica vásárlásakor pedig a következőket elküldeni az üzenetben: ÉVES D2 ABC123 H. Megyei autópálya-matrica vásárlásakor ezt ki kell egészíteni a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. honlapján található MEGYEKÓD-dal. Ha a gépjármű forgalmi engedélyében D2 szerepel, és a vásárló például Bács-Kiskun megyére szeretne autópálya-matricát venni, a következőket kell az SMS-ben elküldeni: BACS D2 ABC123 H. Amennyiben viszonteladókon keresztül szeretne valaki SMS-ben autópálya-matricát venni, úgy azt a következő partnereknél teheti meg: evopay, Telenor, Telekom, Vodafone.
  1. Mobilweb vagy web

Arra is lehetőség nyílik, hogy közvetlenül mobilweb vagy webfelületen keresztül jusson az ügyfél e-matricához. A www.nemzetimobilfizetes.hu oldalon akár egyenleg feltöltése nélkül is lehet autópálya-matricát vásárolni, regisztrációra azonban feltétlenül szükség van. A következő viszonteladó partnereken – voXPay, Virpay, tolltickets, e-autopalyamatrica.hu – keresztül ugyancsak mobilweb vagy webfelületen keresztül lehet e-matricához jutni.