Milyen programokat használhatnak a vállalkozások online számlázásra?

Online Számla2018. jún 28.Növekedés.hu

Már csak néhány nap van július 1-jéig, melyet követően a belföldi adóalanyoknak az általuk kiállított  a legalább 100 ezer forint áfa-tartalmú számláik adatait be kell jelenteniük a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV).  A kézzel írt számlákat 5 munkanapon belül, ha viszont az áfa-tartalom eléri a félmillió forintot, akkor a számlakibocsátást követő napon kell ezt megtenni. Aki azonban számlázó programot használ, annak ezzel nincs teendője, a számlák adatai azonnal, automatikusan továbbítódnak a NAV-hoz. Feltéve, hogy a vállalkozás által használt számlázó program kompatibilis az adóhatóság rendszerével, az megfelel az aktuális jogszabályoknak – erről még most érdemes meggyőződni. Július elsejéig minden adatszolgáltatásra kötelezettnek ellenőriznie kell, hogy az általa használt programmal a szabályoknak megfelelően teljesíteni tudja-e a számla-adatszolgáltatási kötelezettségét. Sőt a vállalkozásoknak indokolt felmérniük azt is, hogy az alkalmazott kézi számlázásról célszerű-e áttérniük számlázó program használatra, mivel az adatszolgáltatással érintett kézi számlák adatait manuálisan kell rögzíteni a NAV erre kialakított online felületén. A NAV saját fejlesztésű, ingyenesen használható számlázó programmal, az Online Számlázóval segíti a vállalkozásokat. A javarészt kisvállalkozások számára hasznos programot a NAV azért hozta létre, hogy megkönnyítse az új szabályok betartását. Aki a NAV Online Számlázóját használja, biztos lehet a megfelelő adatszolgáltatásban. 

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.