A legtöbben áprilisban újítják meg ruhatárukat

Pénzügyek2019. ápr 10.Növekedés.hu

Az OTP Bank 2018-as hitelkártya használati adataiból az derült ki, hogy tavaly áprilisban vásároltak leggyakrabban ruházati cikkeket a pénzintézet hitelkártya-birtokosai.

Az OTP Bank 2018-as hitelkártya használati adatai szerint a kártyatulajdonosok a tavaszi hónapokban többet költöttek ruházati cikkekre, mint az év más időszakaiban. A ruhatár lecserélését, felfrissítését ösztönözhetik a különböző tavaszi leárazások, vagy az életmód magazinok jól ismert akciós napjai is. A vásárlók ilyenkor könnyen belefeledkezhetnek a kedvezőbbnél kedvezőbb termékekből való válogatásba és csak a pénztárnál realizálják, hogy mennyi minden került végül a kosarukba. Ebben az esetben is jól jöhet egy hitelkártya, mivel a használói nem csak plusz pénzhez juthatnak év végén a költéseik után járó pénzvisszatérítések miatt, hanem a vásárlásaik összegét akár részletekben is visszafizethetik.

Az OTP Bank azon ügyfelei, akik OTP Bonus vagy OTP BonusGold hitelkártyával rendelkeznek, évszakonként más és más kategóriájú vásárlásaikból az alap 1 százalékos visszatérítésen felül további 2 százalék extra visszatérítést is kaphatnak. Tavasszal a divat és a sporteszközök állnak a fókuszban, így például ruházati üzletekben, cipőboltokban, sportáruházakban a költések összesen akár 3 százalékos visszatérítése is elérhető lehet.

Kevesen tudják, hogy a hitelkártyás vásárlások esetében már részletfizetés is választható. Ez azért előnyös, mert az ügyfelek a nagyobb összegű, akár már 20 000 Ft-ot meghaladó hitelkártyás vásárlásaikat a hitelkártya kamatánál kedvezőbb feltételekkel, egyenlő havi részletekben fizethetik vissza mondta el Györkei Krisztián, az OTP Bank fogyasztási hitelek termékfejlesztési vezetője.

A hitelkártyához kapcsolódó részletfizetési szolgáltatásokat internetbankon, telefonos ügyfélszolgálaton keresztül, vagy bankfiókban igényelhetik az ügyfelek. A kamatokról minden esetben érdemes előre tájékozódni, hiszen azok mértéke függ a kártyatípustól, a felhasznált összeg nagyságától és az időszaktól is. A hitelkártya-birtokosoknak fontos odafigyelni a visszafizetési határidők betartására is. A hitelkártyás vásárlások minden esetben kamatmentesek, ha az ügyfelek a türelmi időszak végéig visszafizetik a teljes felhasznált összeget és egyéb, a kártyahasználathoz kapcsolódó költségeket. Ezzel szemben a hitelkártyás készpénzfelvételek minden esetben kamatoznak. További részletekről a www.otpbank.hu/Hitelkartyak oldalon tájékozódhat.

 

SIKERSZTORIK
A Google és a Facebook coach-a szerint ez kell a sikerhez
Melody Wilding viselkedés-kutató szerint azok a vezetők, akik folyamatos nyomás alatt állnak, olyan készségeket gyakorolnak, amely segítségével a legtöbbet tudják kihozni magukból és másokból.
Siker2019. ápr 14.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
Jeff Bezos volt felesége lesz a harmadik leggazdagabb nő
A válás után közel 36 milliárd dollár illeti majd meg MacKenzie Bezost, az Amazon-alapító feleségét.
Hírek2019. ápr 7.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.