A lengyel kormány megadóztatja az Ubert és a Taxify-t

Pénzügyek2019. márc 4.Növekedés.hu

A lengyel kormány arra igyekszik rászorítani a nemzetközi autómegosztó vállalatokat, hogy helyben fizessék az adót, jelentette a Rzeczpospolita napilapra hivatkozva a thenews.pl hírportál.

A lengyel Parlament, a Szejm alsóháza hamarosan szavaz arról a törvényjavaslatról, amely 2020 januári kezdettel vetne ki egy ilyen adót.

A két legnépszerűbb lengyelországi fuvarmegosztó vállalkozás, az amerikai Uber és az észt-kínai Taxify jelenleg Hollandiában, illetve Észtországban teljesíti adókötelezettségét.

Bár a lengyel Infrastrukturális Minisztérium úgy nyilatkozott, hogy az új szabályozás összhangban van az EU joganyagával, szakértők tartanak attól, hogy a törvényt az Európai Bizottság megtámadja. A szakértők jelezték azt is, hogy az új törvény jelentősen megemelheti az autómegosztó szolgáltatás árait Lengyelországban.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.