Algoritmus vagy üzletkötő döntsön a befektetéseknél?

Pénzügyek2017. nov 6.Növekedés.hu

A Bank of America Merryll Lynch egy quant céggel kötött együttműködést, ami jelzi, hogy merre tart a Wall Street. A quant(itative) fund, kvantitatív befektetési alapok, vagy cégek, olyan vállalkozások, amelyek számítógépes modelleket dolgoznak ki arra, hogy egy adott befektetés attraktív-e vagy sem. Egy tisztán quant alapon működő cégnél a modell dönti el, hogy az adott terméket venni kell vagy eladni. (Számos alapnál azért meghagyják a portfólió menedzsernek a végső döntés jogát.) Az amerikai Manoj Narang, aki az idén hozta létre a MANA Partners nevű quant fundot, alapított egy leányvállalatot, amely pénzügyi termékeket dolgoz ki a tőzsdei kereskedési adatok alapján. A Bank of America arra használja a cég szimulációs termékeit, hogy tesztelje a saját kereskedési algoritmusait. A MANA egy szélesebb trendet szimbolizál: a nagy, sok termékkel foglalkozó befektetési bankok új utakat keresnek: hatékonyságuk javítása érdekében gyakran állnak össze startup cégekkel. A Bank of America esetében a tesztek legfontosabb célja azt vizsgálni, hogy a jövőre bevezetendő új európai pénzügyi szabályozás (MiFID II.) keretein belül miként működnek az algoritmusaik. Az európai szabályozást azért vizsgálták felül, hogy a pénzpiacokon kereskedők ne okozhassanak véletlenül heves ármozgásokat.  Manoj Narang szerint a quant alapoknak az a nagy előnye, hogy náluk a technológia profit centerként viselkedik, nem pedig költségelemként, mint más cégeknél. Ez lehetővé teszi azt, hogy sokkal többet invesztáljanak a technológiai fejlesztésbe, mint a hagyományos felállásban, ahol a high-tech fejlesztések a kereskedésen elért profitot terhelik. 

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.