Amerikai elemzők top 3 részvénye

Pénzügyek2017. nov 28.Növekedés.hu

Melyik az a három részvény, amelyet megvehetsz, majd nyugodtan becsukhatod a szemed? Az amerikai elemzők top 3 kedvenc hosszú távú befektetése két itthon is jól ismert cég, vagyis Warren Buffett Berkshire Hathawaye és a Google-t birtokló Alphebet mellett az Iron Mountain nevű cég lett. Az Iron Mountain, vagy magyarul „vashegy” úgy hangzik, mint valami nagyon régimódi vállalat, amelyik vasérccel, esetleg bányászattal foglalkozik. És, nem is tévedünk nagyot, legalábbis, ha a kezdetekre gondolunk, mert a cégalapító, Herman Knaust hatvan évvel ezelőtt valóban egy használaton kívüli New York állambeli vasércbányában kezdett gombatermesztéssel foglalkozni. Mára a profil jelentősen átalakult, a cég adatmentéssel, tárolással, szkenneléssel foglalkozik, és valóban a legkiegyensúlyozottabb, a legstabilabb állócsillaga lett a New York-i Értéktőzsdének. Az Iron Mountain információ-tárolására és kezelésére specializálódott üzlete ugyanis tényleg sziklaszilárd, a kereslet folyamatosan növekszik, a 230 ezer ügyfél, köztük az ezer legnagyobb amerikai cég 95 százaléka rendkívül hűséges. Befektetői szempontból pedig különösen vonzó a cég 6 százalékhoz közelítő osztalékhozama, talán ezért is ajánlották az amerikai befektetők hosszútávon is vételre a céget.

SIKERSZTORIK
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Így osztja be idejét a világ leggazdagabb embere
Jeff Bezos szerint szükség van nagy ívű, hosszú távú víziókra, azonban időnk, energiánk túlnyomó részét rövid távú, 2-3 évre vonatkozó célkitűzésekre kell összpontosítani.
Siker2019. márc 17.
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
100 éve nem volt ekkora vagyonuk az amerikai ultragazdagoknak
Ijesztő: ilyen arányokra utoljára az 1920-as évek végén, még a nagy gazdasági világválság kitörése előtt volt példa.
Pénzügyek2019. feb 26.
Ezek a legkedveltebb nászutas célpontok
A rangsor első helyére a görögországi Santorini került, nem véletlenül, hiszen a lenyűgöző kék-fehér épületeiről híres vulkanikus sziget Görögország egyik legszebb turisztikai célpontja. Mutatjuk a többit is.
Hírek2019. márc 15.