Berlinbe és Párizsba repül a brit miniszterelnök az EU csúcs előtt

Pénzügyek2019. ápr 8.Növekedés.hu

Tegnap délután a többi EU-tag vezetőt is felhívta hivatalából, ma pedig meglátogatja Merkelt és Macront, majd szerdán jöhet a rendkívüli EU-csúcs.

Miután eddig nem jutott előre Theresa May az ellenzékkel folytatott tárgyalásokon, nincs olyan megoldás, amit el tudna fogadtatni a brit parlamenttel, így egyelőre nemigen van más választása, mint meggyőzni a EU tagállamok vezetőit, hogy adjanak neki újabb kiterjesztést.

Múlt heti, Donald Tusknak írt levelében június 30-át említette kiterjesztési dátumnak, ami két okból problémás: egyrészt az Egyesült Királyságnak részt kellene vennie az európai parlamenti választásokon, másrészt fennállna a veszély, hogy ahogy Donald Tusk mondta, az Egyesült Királyság néhány hetente új rövid halasztást kér, és ennek esetleg se vége, se hossza.

Az EU értelemszerűen hosszabb halasztásra hajlik, mivel így nem kellene állandóan ezzel a kérdéssel foglalkozni, ugyanakkor Theresa Mayt sajt pártjának szélsőséges jobboldala fenyegeti, hogy ebben az esetben megpróbálják őt minden eszközzel eltávolítani posztjáról (újabb bizalmatlansági indítványt nem indíthat ellen decemberig saját pártja).

Ebben a helyzetben próbál meg May egyenként tárgyalni az európai vezetőkkel, a két legnagyobb súlyú országéval személyesen, kíváncsian várjuk, mire jut velük.

SIKERSZTORIK
A Google és a Facebook coach-a szerint ez kell a sikerhez
Melody Wilding viselkedés-kutató szerint azok a vezetők, akik folyamatos nyomás alatt állnak, olyan készségeket gyakorolnak, amely segítségével a legtöbbet tudják kihozni magukból és másokból.
Siker2019. ápr 14.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
Jeff Bezos volt felesége lesz a harmadik leggazdagabb nő
A válás után közel 36 milliárd dollár illeti majd meg MacKenzie Bezost, az Amazon-alapító feleségét.
Hírek2019. ápr 7.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.