Bővíti tevékenységét a Wizz Air Lengyelországban

Pénzügyek2019. márc 2.Növekedés.hu

A Wizz Ari öt éven belül a legnagyobb légitársaság akar lenni Lengyelországban

A Wizz Air magyar légitársaság eddig több, mint 3 milliárd dollárt fektetett lengyelországi tevékenységének megalapozásába. Több, mint ezer lengyel alkalmazottat foglalkoztat, 27 repülőgépe 28 országba, 160 útvonalon repül.

A légitársaság célja, hogy évente 20 százalékkal növelje lengyel utasainak számát,

idézi a thenews.pl hírportál a Puls Biznesu napilap írását.

A lap szerint a légitársaság az elmúlt négy év folyamán már megkettőzte utasainak számát és a harmadik legnagyobb személyfuvarozó lett Lengyelországban.

Váradi József, a Wizz Air vezetője a lapnak azt mondta:

vállalata 5 éven belül a legnagyobb légitársasággá kíván válni Lengyelországban. Idén közel 11 millió utasra számít.

A Wizz Air vezére elmondta a lap munkatársának azt is, hogy a varsói Chopin repülőtéren este 11.30 és reggel 5.30 között érvényben lévő repülési tilalom ellenére a hatóságokkal való együttműködés kielégítő. Hozzátette azonban, hogy ha

a Wizz Air jövőbeni fejlődését a repülőtér kapacitása korlátozza, megfontolják, hogy tevékenységüket egy másik, Varsóhoz közeli repülőtérre helyezzék át. 

A lengyel elnök tavaly júniusban zöld utat adott annak a nagyratörő kezdeményezésnek, amely az ország középső területén,

a Varsó és Łódź közötti térségben egy új, nagy repülőtér építését tervezi.

Az új légikikötő a tervek szerint akár évi 100 millió utast szolgálhat ki és 2027. évi befejezését követően Európa egyik legnagyobb központi repülőtere lesz.


 

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.