Fél évszázada nem vásároltak ennyi aranyat a központi bankok

Pénzügyek2019. feb 6.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

A jegybankok 1971 óta nem vásároltak fel olyan sok aranyat, mint 2018-ban, írja cikkében a Bloomberg amerikai hírportál.

Az érintett kormányok 651,5 tonna nemesfémet vásároltak tavaly, amely 74%-kal több, mint 2017-ben, olvashatjuk a World Gold Council (WGC) jelentésében.

A legnagyobb vásárló Oroszország volt, amely próbál szabadulni dollártartalékaitól, mögötte rögtön Törökország és Kazahsztán áll, de például Magyarország is jelentősen növelte aranykészletét.

A kelet-közép-európai ország a vételt azzal magyarázta, hogy az arany kiváló fedezetként szolgálhat a nemzetközi pénzügyi rendszerben végbemenő változások során.

A Metals Focus Ltd. szerint ebben az évben a jegybankok további 600 tonna aranyat vásárolhatnak, hiszen e nemesfém segíti a bankokat devizatartalékaik diverzifikálásban a nagy horderejű világpolitikai változások során.

SIKERSZTORIK
100% pszichológia: Ebben rejlik a Facebook, Snapchat és az Instagram sikerének titka
A Facebook több mint 2 milliárd, az Instagram 800 millió felhasználóval büszkélkedhet, a Snapchat-et pedig körülbelül 180 millióan használják naponta. Valójában miért kapnak ezek az alkalmazások ekkora figyelmet? Összegyűjtöttük az öt legfontosabb okot.
Siker2018. feb 15.
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Hogyan legyünk sikeresek a 20-as, 30-as, 40-es éveinkben - az Alibaba tulajdonosának jó tanácsai
„Az életben nem az számít, hogy mennyi mindent értél el, hanem az, hogy hogyan élted meg a kemény napjaidat és a hibáidat.” Mondta Jack Ma.
Siker2018. feb 20.
Michael Bloomberg: öt tipp, hogy sikeres vállalkozó legyen
Mindössze öt dologról van szó, ám ezek betartásával lett sikeres vállalkozó Michael Bloomberg, akit később New York polgármesterének választottak.
Siker2018. máj 10.
Kezdő vállalkozó? Akkor erre az öt dologra figyeljen!
Bármibe, és bármikor is vág bele az ember, vannak általános szabályok, amelyek betartása nagy segítséget jelent a kezdő vállalkozónak. Mutatjuk, mit tart a legfontosabbnak egy sikeres vállalkozó, a JÓKENYÉR pékség tulajdonosa, Ludwig Klára.
Siker2018. nov 8.
Soros után ő a második leggazdagabb magyar
Thomas Peterffy, vagyis Péterffy Tamás 15-18 milliárd dollárra becsült vagyonával a világ 57. legtehetősebb embere.
Siker2019. jan 12.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.