Fél évszázada nem vásároltak ennyi aranyat a központi bankok

Pénzügyek2019. feb 6.Növekedés.hu

A jegybankok 1971 óta nem vásároltak fel olyan sok aranyat, mint 2018-ban, írja cikkében a Bloomberg amerikai hírportál.

Az érintett kormányok 651,5 tonna nemesfémet vásároltak tavaly, amely 74%-kal több, mint 2017-ben, olvashatjuk a World Gold Council (WGC) jelentésében.

A legnagyobb vásárló Oroszország volt, amely próbál szabadulni dollártartalékaitól, mögötte rögtön Törökország és Kazahsztán áll, de például Magyarország is jelentősen növelte aranykészletét.

A kelet-közép-európai ország a vételt azzal magyarázta, hogy az arany kiváló fedezetként szolgálhat a nemzetközi pénzügyi rendszerben végbemenő változások során.

A Metals Focus Ltd. szerint ebben az évben a jegybankok további 600 tonna aranyat vásárolhatnak, hiszen e nemesfém segíti a bankokat devizatartalékaik diverzifikálásban a nagy horderejű világpolitikai változások során.

SIKERSZTORIK
A Google és a Facebook coach-a szerint ez kell a sikerhez
Melody Wilding viselkedés-kutató szerint azok a vezetők, akik folyamatos nyomás alatt állnak, olyan készségeket gyakorolnak, amely segítségével a legtöbbet tudják kihozni magukból és másokból.
Siker2019. ápr 14.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
Jeff Bezos volt felesége lesz a harmadik leggazdagabb nő
A válás után közel 36 milliárd dollár illeti majd meg MacKenzie Bezost, az Amazon-alapító feleségét.
Hírek2019. ápr 7.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.