Folyamatosan gazdagodnak a leggazdagabb magyarok

Pénzügyek2017. dec 14.Növekedés.hu

  Egyelőre egy dollármilliárdos él Magyarországon, de előreláthatóan ez a szám folyamatosan növekedni fog. A privátbanki monitoring-gal foglalkozó Blochamps Pénzügyi Tanácsadó cég szerint nyolc éven belül akár öt magyar személynek is lehet legalább egy milliárd dollárja.  Legalább 600 olyan személy él itthon, akinek vagyona meghaladja a három milliárd forintot. A vagyont ebben az esetben nem csupán a készpénzre, értékpapírokra, mozgatható javakra értjük, hanem ingatlanokra és egyéb vagyontárgyakra. A céges vagyon azonban nem sorolható ide.  A vagyonosodási dinamika a gazdagok között eltérő, ahogy a Blochamps fogalmazott, „nyílik az olló” , az eltérő rétegek különböző lendülettel bővülnek, a cég becslése szerint például a hárommilliárd forintos vagyonnal rendelkezők száma 2025-re már ezer fő körül lesz. Nagyon érdekes, hogy már legalább 10.500 azon személyek száma, akiknek vagyona több, mint 300 millió forint vagyis nagyjából egymillió euró. A privátbanki piaci statisztikákat összegző Blochamps-nál úgy látják, hogy 2016-2026 között a leggazdagabbak összesített vagyona minimum 20 százalékkal nő majd. További érdekes információkért érdemes böngészni a Blochamps ábráját.  Ebben az ő becslésük mellett a Frank Knigh a világ egyik vezető ingatlanos cégének becslését is böngészketik. Ők minden évben csinálnak a világ vagyonosairól kimutatást, és egy előretekintő becslést is. (HNWI jelentése High-net-worth individual, milliárdos)

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
A leggazdagabb orosz nők
Oroszországban a gazdag milliárdosok többsége férfi, ismert oligarchák, acélipari, olajipari csoportok tulajdonosai. Vannak azonban olyan nők is szép számmal, akik vagy alanyi jogon, vagy esetleg éppen egy előnyös válás révén immár önállóan is százmilliárd forint körüli vagyonnal bírnak.
Siker2018. júl 15.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.