Hajmeresztő bérkülönbségek: több mint 3000-szeresét keresi a McDonald’s vezére a „mekis” átlagdolgozónak

Pénzügyek2018. jún 20.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

Úgy érzi, a főnök százszor jobban keres? Ennél sokkal rosszabb a helyzet a legnagyobb amerikai tőzsdei vállalatoknál, ahol nem ritka a többezerszeres szorzó sem. A howmuch.net weboldal gyűjtéséből kiderül, milyen riasztóan nagyra nőtt a szakadék a legjobban keresők és a többiek között. Már évek óta arra kötelezi az Amerikai  Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) a tőzsdén jegyzett cégeket, hogy június 30-a előtt tegyék közzé az átlagdolgozókra és a vállalatirányítók bérére vonatkozó adatokat, valamint azt is, hogy ezek miként viszonyulnak egymáshoz. Az eddig napvilágot látott adatok arról tanúskodnak, a csúcsvezetők sokkal nagyobb mértékben részesültek a gazdasági növekedés hasznából, mint a munkavállalók. Az amerikai szakszervezeti szövetség, az AFL-CIO adatai alapján készített húszas listát a Barbie-babákat is gyártó Mattel cég vezérigazgatója, Margaret H. Georgiadis vezeti: ugyanannyi idő alatt, amíg az ottani átlagdolgozó egy dollárt keres, addig ő 4987 dollárt (csaknem 1,4 millió forintot) visz haza. Az éves összjövedelme – ebben például a vezetőknek járó részvénykompenzáció  is benne van – egyébként 31,3 millió dollárra (mintegy 8,5 milliárd forintra) rúg.

Ehhez képest a Mattel alkalmazottainak mediánbére (az a középérték, amelynél az emberek fele többet, fele kevesebbet keres) mindössze évi 6271 dollár (1,7 millió forint), így jön ki a csaknem 5000-szeres szorzó.
Ez megdöbbentően sok, és azt bizonyítja – amit az amerikai szakszervezeti szövetség már régóta állít –, hogy a vezérigazgatók mohósága rendkívüli mértékben súlyosbítja a jövedelmek közötti egyenlőtlenségeket. A howmuch.net egyébként azért számol mediánjövedelemmel a sima átlagkereset helyett, mert előbbi a valós fizetési viszonyokat jobban tükrözi. A ranglista második helyére Steven Easterbrook, a McDonald’s vezérigazgatója került, évi 21,8 millió dolláros (5,9 milliárd forint) jövedelemmel, miközben a dolgozói mediánkereset 7017 dollárra (1,9 millió forintra) tehető. A különbség több mint 3100-szeres. A jól ismert ruházati márka, a GAP vezetője, Arthur Peck 15,6 millió dolláros (4,2 milliárd forint) éves jövedelme 2900-szorosa a cégnél dolgozók 5375 dolláros (1,5 millió forintos) mediánbérének. A Wal-Mart amerikai kiskereskedelmi óriás feje, C. Douglas McMillon többet,  22,8 millió dollárt (6,2 milliárd forintot) keres évente, de az alkalmazottakat jobban fizeti (évi 19177 dollár a mediánbér), így “mindössze” 1200 szeres a különbség –  ez a 11. helyre volt elég a listán. Az utolsó helyen álló Royal Caribbean Cruises vezére, Richard Fahn “csak” 728-szorosát keresi az átlagdolgozóinak, noha fizetése igazán tekintélyes, évi 13,3 millió dollárt (3,6 milliárd forintot) tett ki. Ennél a cégnél azonban az alkalmazottak is kaptak annyi juttatást, hogy az éves mediánjövedelem 18320 dollárra (csaknem 5 millió forintra) jön ki. Magyarországon nem igazán végeznek ilyen irányú kutatásokat, és a Központi Statisztikai Hivatal nem is közöl mediánértéket, mert nincsenek meg ehhez az adatok, de egyes számításokból az derül ki, hogy a legnagyobb bérszakadék a nagyvállalatoknál tapasztalható. Adott esetben 150-szeres lehet a legalacsonyabb és a legmagasabb bér közötti különbség.

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.