Idén negyvenéves a CIB Bank

Pénzügyek2019. feb 6.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

A Facebook még gondolatban sem létezett, amikor megkezdte a működését Budapesten a CIB.

A mobiltelefon vagy a Facebook gondolatban sem létezett, a Zilog Z80-as mikroprocesszorral épp csak elindult világhódító útjára a személyi számítógép, az Észak-Amerikai Repülésvédelmi Parancsnokságon pedig egy rosszul lefuttatott rendszerteszt miatti hamis riasztás okozott fejfájást az illetékeseknek – még csak ébredezett az a digitális világ, amely nélkül ma már elképzelni sem tudnánk az életünket, amikor 1979. november 9-én a CIB Bank alapító elődje, a Közép-európai Nemzetközi Bank megkezdte működését Budapesten.

A múlt

Az indulás óta eltelt közel 40 év alatt sokat változott a világ, és vele együtt a bank is. 1988-ban a kétszintű bankrendszerrel megkezdődtek a forintműveletek, 1992-ben megnyitotta kapuit Győrben az első bankfiók, amit egy év múlva a második követett Debrecenben, két év múlva pedig további kettő Szegeden és Nyíregyházán. 2008-ban a CIB Bank és az Inter-Európa Bank összeolvadásával létrejött az ország egyik legnagyobb bankja. Az internet közben alaposan átformálta a fogyasztói szokásokat – a kihívásra a CIB Bank díjnyertes elektronikus csatornákkal válaszolt.

A jelen

Ma az időnk jó részét már online töltjük: a világhálón rendelünk karácsonyi ajándékot, azon tartjuk a kapcsolatot a barátainkkal, és a CIB Banknál már a pénzügyeink intézéséhez sem kell csatornát váltanunk. Az ügyfelek nyitottak az egyszerű és kényelmes digitális megoldásokra: a CIB-nél az internetbankot a lakossági ügyfelek 70, a vállalatiak 87%-a használja rendszeresen, a mobilalkalmazással pedig már 195 ezren intézik a pénzügyeiket. A díjnyertes applikáció méltán népszerű: a CIB ügyfelei teljesen online, akár 7 perc alatt igényelhetnek személyi kölcsönt, mobilról kezelhetik a betétlekötéseket és a befektetéseket, indíthatnak SEPA átutalást, vagy kezdhetnek rendszeres megtakarításba a #withSAVE funkció segítségével. A CIB tavaly a hazai piacon úttörőként vezette be a #withPAY szolgáltatást: ügyfelei a telefon névjegyzékének segítségével, a bankszámlaszám ismerete és így megadása nélkül indíthatnak egymás között átutalási műveleteket.

A jövő

Ami négy évtized elteltével is változatlan, az a meghatározó jelenlét és az előretekintő gondolkodás. A CIB Bank már eddig is hosszú utat tett meg, de fáradhatatlan lendülettel halad tovább, hogy az ügyfelekkel együtt építse fel a jövő bankját, és teremtsen innovatív, szerethető és inspiráló közeget több mint 420 000 ügyfelének és közel 2 ezer dolgozójának. Az idei kerek évfordulót a bank számos izgalmas akcióval és újdonsággal ünnepli meg, melyekről folyamatosan beszámol majd.

 

SIKERSZTORIK
100% pszichológia: Ebben rejlik a Facebook, Snapchat és az Instagram sikerének titka
A Facebook több mint 2 milliárd, az Instagram 800 millió felhasználóval büszkélkedhet, a Snapchat-et pedig körülbelül 180 millióan használják naponta. Valójában miért kapnak ezek az alkalmazások ekkora figyelmet? Összegyűjtöttük az öt legfontosabb okot.
Siker2018. feb 15.
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Hogyan legyünk sikeresek a 20-as, 30-as, 40-es éveinkben - az Alibaba tulajdonosának jó tanácsai
„Az életben nem az számít, hogy mennyi mindent értél el, hanem az, hogy hogyan élted meg a kemény napjaidat és a hibáidat.” Mondta Jack Ma.
Siker2018. feb 20.
Michael Bloomberg: öt tipp, hogy sikeres vállalkozó legyen
Mindössze öt dologról van szó, ám ezek betartásával lett sikeres vállalkozó Michael Bloomberg, akit később New York polgármesterének választottak.
Siker2018. máj 10.
Kezdő vállalkozó? Akkor erre az öt dologra figyeljen!
Bármibe, és bármikor is vág bele az ember, vannak általános szabályok, amelyek betartása nagy segítséget jelent a kezdő vállalkozónak. Mutatjuk, mit tart a legfontosabbnak egy sikeres vállalkozó, a JÓKENYÉR pékség tulajdonosa, Ludwig Klára.
Siker2018. nov 8.
Soros után ő a második leggazdagabb magyar
Thomas Peterffy, vagyis Péterffy Tamás 15-18 milliárd dollárra becsült vagyonával a világ 57. legtehetősebb embere.
Siker2019. jan 12.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.