Idén negyvenéves a CIB Bank

Pénzügyek2019. feb 6.Növekedés.hu

A Facebook még gondolatban sem létezett, amikor megkezdte a működését Budapesten a CIB.

A mobiltelefon vagy a Facebook gondolatban sem létezett, a Zilog Z80-as mikroprocesszorral épp csak elindult világhódító útjára a személyi számítógép, az Észak-Amerikai Repülésvédelmi Parancsnokságon pedig egy rosszul lefuttatott rendszerteszt miatti hamis riasztás okozott fejfájást az illetékeseknek – még csak ébredezett az a digitális világ, amely nélkül ma már elképzelni sem tudnánk az életünket, amikor 1979. november 9-én a CIB Bank alapító elődje, a Közép-európai Nemzetközi Bank megkezdte működését Budapesten.

A múlt

Az indulás óta eltelt közel 40 év alatt sokat változott a világ, és vele együtt a bank is. 1988-ban a kétszintű bankrendszerrel megkezdődtek a forintműveletek, 1992-ben megnyitotta kapuit Győrben az első bankfiók, amit egy év múlva a második követett Debrecenben, két év múlva pedig további kettő Szegeden és Nyíregyházán. 2008-ban a CIB Bank és az Inter-Európa Bank összeolvadásával létrejött az ország egyik legnagyobb bankja. Az internet közben alaposan átformálta a fogyasztói szokásokat – a kihívásra a CIB Bank díjnyertes elektronikus csatornákkal válaszolt.

A jelen

Ma az időnk jó részét már online töltjük: a világhálón rendelünk karácsonyi ajándékot, azon tartjuk a kapcsolatot a barátainkkal, és a CIB Banknál már a pénzügyeink intézéséhez sem kell csatornát váltanunk. Az ügyfelek nyitottak az egyszerű és kényelmes digitális megoldásokra: a CIB-nél az internetbankot a lakossági ügyfelek 70, a vállalatiak 87%-a használja rendszeresen, a mobilalkalmazással pedig már 195 ezren intézik a pénzügyeiket. A díjnyertes applikáció méltán népszerű: a CIB ügyfelei teljesen online, akár 7 perc alatt igényelhetnek személyi kölcsönt, mobilról kezelhetik a betétlekötéseket és a befektetéseket, indíthatnak SEPA átutalást, vagy kezdhetnek rendszeres megtakarításba a #withSAVE funkció segítségével. A CIB tavaly a hazai piacon úttörőként vezette be a #withPAY szolgáltatást: ügyfelei a telefon névjegyzékének segítségével, a bankszámlaszám ismerete és így megadása nélkül indíthatnak egymás között átutalási műveleteket.

A jövő

Ami négy évtized elteltével is változatlan, az a meghatározó jelenlét és az előretekintő gondolkodás. A CIB Bank már eddig is hosszú utat tett meg, de fáradhatatlan lendülettel halad tovább, hogy az ügyfelekkel együtt építse fel a jövő bankját, és teremtsen innovatív, szerethető és inspiráló közeget több mint 420 000 ügyfelének és közel 2 ezer dolgozójának. Az idei kerek évfordulót a bank számos izgalmas akcióval és újdonsággal ünnepli meg, melyekről folyamatosan beszámol majd.

 

SIKERSZTORIK
A Google és a Facebook coach-a szerint ez kell a sikerhez
Melody Wilding viselkedés-kutató szerint azok a vezetők, akik folyamatos nyomás alatt állnak, olyan készségeket gyakorolnak, amely segítségével a legtöbbet tudják kihozni magukból és másokból.
Siker2019. ápr 14.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
Jeff Bezos volt felesége lesz a harmadik leggazdagabb nő
A válás után közel 36 milliárd dollár illeti majd meg MacKenzie Bezost, az Amazon-alapító feleségét.
Hírek2019. ápr 7.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.