KEDVEZŐ A KAMATKÖRNYEZET A BERUHÁZÁS INDÍTÁSÁHOZ

Pénzügyek2018. ápr 22.Növekedés.hu

Az előttünk álló héten a Magyar Nemzeti Bank és az Európai Központi Bank is dönt a kamatok alakulásáról. A hazai jegybanki kommunikáció alapján arra számítunk, hogy idén maradhat az alacsony kamatkörnyezet idehaza.

Ez továbbra is kedvező lehetőséget jelent azoknak, akik lakáshitel, személyi kölcsön felvételét tervezik, vagy akik a vállalkozásuk fejlesztéséhez beruházási célú hitelt vennének fel.
Az MNB Monetáris Tanácsa az április 24-i kamatdöntő ülésén is változatlanul hagyhatja a monetáris politikai feltételeket. A nemzetközi és a hazai hozamkörnyezet nem változott számottevően a megelőző hónapokhoz képest: a magyar hosszú hozamok relatív pozíciója a régióhoz és az eurózónához képest továbbra is a február eleji szinteken, történelmi mélységek közelében mozog; ennek fényében nem várható a monetáris politikai eszköztár változása.

Az MNB a márciusi inflációs jelentésében a 2018-as és 2019-es GDP-növekedésre vonatkozó várakozását megemelte,

míg az inflációs előrejelzését a várakozásunknak megfelelően nem módosította; ez is arra utal, hogy a jegybank nem számít számottevő inflációs nyomásra. A magyar jegybank mozgásterét nagyban meghatározza az Európai Központi Bank kamatpolitikája. Az Európai Központi Bank április 26-án tarja a következő kamatdöntő ülését, ahol várakozásunk szerint nem változtat majd az extrémen laza monetáris kondíciókon. A monetáris politika későbbi szigorításával kapcsolatos kommunikációt illetően továbbra is az óvatosság lehet a meghatározó, mivel várakozásunk szerint az Európai Központi Bank szeretné elkerülni az euró hirtelen erősödését. Az eurózóna elmúlt negyedéve során publikált bizalmi indikátorai csökkenést mutatnak és az április 27-én érkező adatokban is további csökkenésre számítanak a piaci szereplők. Ettől függetlenül továbbra is historikusan magas szinteken vannak a bizalmi indikátorok. Így várakozásunk szerint 2018-ban még kitarthat az előző év során tapasztalt növekedés. Azonban 2019-től már lassulást várunk az eurózóna növekedését illetően. Az üzleti ciklus jelenlegi szakasza már indokolhatná az extrém laza monetáris politika elhagyását és a fokozatos kamatemelések megkezdését. Ugyanakkor az alacsony infláció és az erősödő euró továbbra is óvatos magatartást követel az Európai Központ Banktól. Így várakozásunk szerint az első kamatemelések majd csak 2019 második felétől várhatóak és akkor is visszafogott mértékben. MKB Elemzési Központ

SIKERSZTORIK
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Így osztja be idejét a világ leggazdagabb embere
Jeff Bezos szerint szükség van nagy ívű, hosszú távú víziókra, azonban időnk, energiánk túlnyomó részét rövid távú, 2-3 évre vonatkozó célkitűzésekre kell összpontosítani.
Siker2019. márc 17.
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
100 éve nem volt ekkora vagyonuk az amerikai ultragazdagoknak
Ijesztő: ilyen arányokra utoljára az 1920-as évek végén, még a nagy gazdasági világválság kitörése előtt volt példa.
Pénzügyek2019. feb 26.
Ezek a legkedveltebb nászutas célpontok
A rangsor első helyére a görögországi Santorini került, nem véletlenül, hiszen a lenyűgöző kék-fehér épületeiről híres vulkanikus sziget Görögország egyik legszebb turisztikai célpontja. Mutatjuk a többit is.
Hírek2019. márc 15.