Mennyit költünk rezsire?

Pénzügyek2018. dec 20.Növekedés.hu

Az európai háztartások legjelentősebb költsége a lakhatás, a kontinens lakói a kiadásaik átlagosan 24,4 százalékát fordítják az otthonukra. Magyarországon ez az arány 18,8 százalék, amely érték az elmúlt évtizedben kismértékű csökkenést mutatott. A lakossági kiadások átlagosan 24,4 százalékát emésztették fel a lakhatás költségei az Európai Unióban 2017-ben, úgy mint a bérleti díjak, a felújítás és állagmegóvás költségei vagy a rezsi kiadások. Az Eurostat kimutatásából kiderül, hogy semmi másra nem költenek annyit az európaiak, mint az otthonukra, a fenti 24,4 százalék mellett eltörpülnek a közlekedés - 13 százalék - vagy az étkezés - 12,2 - költségei. Az ábrán látható, hogy az egyes országok lakosai kiadásaik hány százalékát fordítják az otthonukra. A listavezető Finnország és Dánia 28,8 illetve 28,7 százalékkal, majd következik az Egyesült Királyság és Franciaország 26,7 és 26,2 százalékkal. Magyarország az arányaiban kevesebbet költők között kap helyet a maga 18,8 százalékával, ami jóval elmarad a nyugat-európai országok mutatóitól, de jelentősen magasabb, mint például a sor végén helyet foglaló Málta 10,1 százaléka. Az elmúlt tíz év számos országban jelentős változásokat hozott a lakhatási költségek terén, Finnország például 4,8 százalékpontos emelkedést regisztrált, míg Portugáliában 3,8 százalékponttal, Hollandiában pedig 3,7 százalékponttal emelkedett a kiadások mértéke. Magyarországon 0,5 százalékpontos visszaesés volt tapasztalható, míg a legjelentősebb csökkenés Szlovákiában - 2,6 százalékpont -, Észtországban - 1,0 százalékpont - és Lengyelországban - 0,8 százalékpont - történt. A cikk a Pénzügyi Szemle Online oldalán, ITT olvasható. 

SIKERSZTORIK
Így dolgozhatsz produktívan otthonról! 10 szuper tipp a home office-hoz
Sokan irigykednek azokra, akik megtehetik, hogy otthonról dolgoznak. A home office azonban nem mindenkinek megy egyszerűen.
HR2019. jan 28.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Reméljük, hogy nem téved a Microsoft egykori alapítója.
Tech2019. márc 15.
Hol élnek a leggazdagabbak? Még mindig nyugaton
Az USA-ban 607 milliárdos él, a világ húsz leggazdagabb emberéből tizennégy. De egyre több V4 országbeli dollármilliárdos lesz. A magyarok a lista végén vannak.
Siker2019. márc 14.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.