Mibe fektetnek az ultragazdagok?

Pénzügyek2019. feb 11.Növekedés.hu

Növekvő készpénzállomány, csökkenő részvénykitettség, illetve egyre nagyobb érdeklődés a kannabiszbefektetések iránt – ezek jellemzik az ultragazdagok idei invesztíciós stratégiáit a Tiger 21 nemzetközi befektetési klub alapítója szerint.

Az ultragazdagok némileg másként fektetik be pénzüket 2019-ben. Növelik készpénzállományukat, csökkentik részvénykitettségüket, illetve ingatlanbefektetéseiket is visszafogják

– nyilatkozta a vagyonos vállalakozókat, cégvezetőket és pénzügyi szakembereket összefogó Tiger 21 nemzetközi befektetési klub alapítója, Michael Sonnenfeldt a CNBC-nek. A klub több mint 700 – főként amerikai, kanadai és brit – tagból áll, akik összesen 71 milliárd dollárnyi eszközzel rendelkeznek.

Sonnenfeldt a számos, befektetőket óvatosságra ösztönző tényezők között például a piaci volatilitást, valamint a Trump-kormányzat politikájával kapcsolatos bizonytalanságokat sorolta fel. Elmondta: manapság az arany népszerű befektetési célpont az ultragazdagok körében, a volatilis részvénypiac alternatívájaként szóba jöhető nemesfém árfolyama mostanában nyolchavi csúcsra ért.  

Sonnenfeldt kiemelte azt is, hogy egyre többen fektetnek a kannabisz-iparágba. A szektornak komoly lökést adott, hogy tavaly ősszel Kanada legalizálta a marihuána rekreációs célú felhasználását. Az Egyesült Államokban szövetségi szinten illegális a marihuána használata, azonban számos állam legalizálta a rekreációs és/vagy orvosi célú felhasználást.

A kannabiszt termelő, feldolgozó és forgalmazó kanadai cég, a Tilray tavaly jelent meg a Nasdaq amerikai tőzsdén. Részvényei erős szárnyalásba is kezdtek, igaz komoly hullámzások mellett. A szintén kanadai kannabiszgyártó cég, a Canopy Growth Corporation (CGC) részvényeire hasonló hullámvasutazás volt jellemző.

Az ultragazdagok nemcsak a részvénypiacon érdeklődnek a kannabisz-szektor iránt, hanem például olyan földterületek tulajdonosai is, ahol a termesztés folyik, vagy olyan ingatlanokat birtokolnak, amelyek kannabiszgyártók üzemeinek adnak otthont.

SIKERSZTORIK
A Google és a Facebook coach-a szerint ez kell a sikerhez
Melody Wilding viselkedés-kutató szerint azok a vezetők, akik folyamatos nyomás alatt állnak, olyan készségeket gyakorolnak, amely segítségével a legtöbbet tudják kihozni magukból és másokból.
Siker2019. ápr 14.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
Jeff Bezos volt felesége lesz a harmadik leggazdagabb nő
A válás után közel 36 milliárd dollár illeti majd meg MacKenzie Bezost, az Amazon-alapító feleségét.
Hírek2019. ápr 7.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.