Mibe fektetnek az ultragazdagok?

Pénzügyek2019. feb 11.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

Növekvő készpénzállomány, csökkenő részvénykitettség, illetve egyre nagyobb érdeklődés a kannabiszbefektetések iránt – ezek jellemzik az ultragazdagok idei invesztíciós stratégiáit a Tiger 21 nemzetközi befektetési klub alapítója szerint.

Az ultragazdagok némileg másként fektetik be pénzüket 2019-ben. Növelik készpénzállományukat, csökkentik részvénykitettségüket, illetve ingatlanbefektetéseiket is visszafogják

– nyilatkozta a vagyonos vállalakozókat, cégvezetőket és pénzügyi szakembereket összefogó Tiger 21 nemzetközi befektetési klub alapítója, Michael Sonnenfeldt a CNBC-nek. A klub több mint 700 – főként amerikai, kanadai és brit – tagból áll, akik összesen 71 milliárd dollárnyi eszközzel rendelkeznek.

Sonnenfeldt a számos, befektetőket óvatosságra ösztönző tényezők között például a piaci volatilitást, valamint a Trump-kormányzat politikájával kapcsolatos bizonytalanságokat sorolta fel. Elmondta: manapság az arany népszerű befektetési célpont az ultragazdagok körében, a volatilis részvénypiac alternatívájaként szóba jöhető nemesfém árfolyama mostanában nyolchavi csúcsra ért.  

Sonnenfeldt kiemelte azt is, hogy egyre többen fektetnek a kannabisz-iparágba. A szektornak komoly lökést adott, hogy tavaly ősszel Kanada legalizálta a marihuána rekreációs célú felhasználását. Az Egyesült Államokban szövetségi szinten illegális a marihuána használata, azonban számos állam legalizálta a rekreációs és/vagy orvosi célú felhasználást.

A kannabiszt termelő, feldolgozó és forgalmazó kanadai cég, a Tilray tavaly jelent meg a Nasdaq amerikai tőzsdén. Részvényei erős szárnyalásba is kezdtek, igaz komoly hullámzások mellett. A szintén kanadai kannabiszgyártó cég, a Canopy Growth Corporation (CGC) részvényeire hasonló hullámvasutazás volt jellemző.

Az ultragazdagok nemcsak a részvénypiacon érdeklődnek a kannabisz-szektor iránt, hanem például olyan földterületek tulajdonosai is, ahol a termesztés folyik, vagy olyan ingatlanokat birtokolnak, amelyek kannabiszgyártók üzemeinek adnak otthont.

SIKERSZTORIK
100% pszichológia: Ebben rejlik a Facebook, Snapchat és az Instagram sikerének titka
A Facebook több mint 2 milliárd, az Instagram 800 millió felhasználóval büszkélkedhet, a Snapchat-et pedig körülbelül 180 millióan használják naponta. Valójában miért kapnak ezek az alkalmazások ekkora figyelmet? Összegyűjtöttük az öt legfontosabb okot.
Siker2018. feb 15.
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Hogyan legyünk sikeresek a 20-as, 30-as, 40-es éveinkben - az Alibaba tulajdonosának jó tanácsai
„Az életben nem az számít, hogy mennyi mindent értél el, hanem az, hogy hogyan élted meg a kemény napjaidat és a hibáidat.” Mondta Jack Ma.
Siker2018. feb 20.
Michael Bloomberg: öt tipp, hogy sikeres vállalkozó legyen
Mindössze öt dologról van szó, ám ezek betartásával lett sikeres vállalkozó Michael Bloomberg, akit később New York polgármesterének választottak.
Siker2018. máj 10.
Kezdő vállalkozó? Akkor erre az öt dologra figyeljen!
Bármibe, és bármikor is vág bele az ember, vannak általános szabályok, amelyek betartása nagy segítséget jelent a kezdő vállalkozónak. Mutatjuk, mit tart a legfontosabbnak egy sikeres vállalkozó, a JÓKENYÉR pékség tulajdonosa, Ludwig Klára.
Siker2018. nov 8.
Soros után ő a második leggazdagabb magyar
Thomas Peterffy, vagyis Péterffy Tamás 15-18 milliárd dollárra becsült vagyonával a világ 57. legtehetősebb embere.
Siker2019. jan 12.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.