Németország az autómegosztást támogató új szabályozáson dolgozik

Pénzügyek2019. feb 23.Növekedés.hu

Alexander Dobrindt német közlekedési miniszter bejelentette: minisztériuma az autómegosztást bátorító szabályozás bevezetését tervezi, olvasható a dw.com hírportálon. Az előkészítés alatt álló intézkedések között szerepel ingyenes, erre a célra fenntartott parkolóhelyek biztosítása is.

A miniszter szerint az autómegosztás kedvelt gyakorlattá vált Németországban. Az idei év kezdete óta több, mint egy millió ember élt ezzel a lehetőséggel. „Törvényi háttér megteremtésével is támogatni akarjuk a városi mobilitás e formáját” tette hozzá a miniszter a tervezetet bemutató tájékoztatón.

A javaslatok között szerepel külön parkolóhelyek biztosítása a megosztó autók számára. Az utasoknak nem kell parkolási díjat fizetni. Az autókat biztosító vállalkozások kijelölt városi területeken átadóállomásokat létesíthetnek.

A német autóipar, soraiban a luxus autógyártó Daimlerrel és BMW-vel, támogatja az autómegosztó szolgáltatást. Szeretnének hasznot húzni a bővülő piacból és növelni elektromos autóik eladásait.

A kormány az autómegosztást fontos lépésnek tartja a közlekedési ágazat környezetszennyezésének csökkentése miatt. A törvénytervezet egyik fontos célja, hogy az önkormányzatok számára jogi alapot teremtsen az autómegosztó szolgáltatók parkolóhelyeinek kijelöléséhez, és elhárítsa az ezzel kapcsolatos, esetleges jogi kockázatokat.

SIKERSZTORIK
Így dolgozhatsz produktívan otthonról! 10 szuper tipp a home office-hoz
Sokan irigykednek azokra, akik megtehetik, hogy otthonról dolgoznak. A home office azonban nem mindenkinek megy egyszerűen.
HR2019. jan 28.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Reméljük, hogy nem téved a Microsoft egykori alapítója.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.