Önnek is mindig gondjai vannak a pénzügyekkel? – Íme 10 hasznos tanács igazi szakértőktől

Pénzügyek2018. szept 12.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

Induló vállalkozásával kapcsolatban biztos számtalan jó tanácsot kapott már a barátaitól, ismerős vállalkozóktól. Íme 10 olyan javaslat, amelyet bankos szakemberek állítottak össze azoknak, akik szeretnének könnyen és jól eligazodni a pénzügyek világában.

  1. Már a vállalkozás indulásánál érdemes szemlézni és összehasonlítani a bankok ajánlatait. A havi számlavezetési díj vagy a hitelkamat azonban önmagában nem elégséges az összehasonlításhoz, mélyebbre kell néznie.
  2. Nem feltétlenül a legolcsóbb a legjobb. Fontos tudnia, hogy az adott számlavezetési díjért milyen konkrét szolgáltatásokat kap.
  3. Ha nem igazodik ki a sorok között, legjobb, ha már az elején keres egy tanácsadót, akiben megbízik és aki érhető módon elmagyarázza a részleteket.
  4. Érdemes olyan bankot választania, amelyik személyes tanácsadót biztosít a vállalkozó ügyfelei számára.
  5. Lehet, hogy egy-egy tárgyalás sok idejét elveszi, de ez a jövőben megtérülhet. Ha sikerül olyan terméket vagy szolgáltatást választania, mely a cége pénzügyi szokásaihoz leginkább illeszkedik, akkor azzal később nem csak pénzt, hanem időt is spórolhat. Ennek alapvető feltétele, hogy ne legyen rest beszélni pénzügyeiről, tegye fel az összes felmerülő kérdést!
  6. Ha a bonyolultabb pontokat, így az üzleti tevékenységét már átbeszélte kapcsolattartójával, kérdezzen rá arra is, hogy milyen távoli elérési csatornákon tudja a mindennapi pénzügyeit minél kényelmesebben, akár telefonról is intézni (például internetbank).
  7. Használja ki az elektronikus ügyintézésből eredő lehetőségeket az adókötelezettsége teljesítésekor is! Sokan nem is tudják, hogy például az EFER utalásokkal időt és pénzt spórolhatnak meg, mert kevesebb fizetési megbízást kell adniuk és csökkenő banki költségek mellett intézhetik vállalkozásuk banki átutalásait a NAV számára. EFER-szolgáltatást ma még csak néhány bank kínál, tudjon meg többet a részletekről: https://www.unicreditbank.hu/hu/vallalatok/cash-management/szamlavezetes_es_tranzakcios_szolgaltatasok/efer.html
  8. Azok közé tartozik, akik ódzkodnak a hiteltől? A jelenlegi kamatkörnyezetben mégis érdemes elgondolkodnia azon, hogy beruházásaihoz, likviditásához külső finanszírozást vegyen igénybe.
  9. Ne essen abba a hibába, hogy a bankja által küldött e-maileket olvasatlanul törli, mert ezen leveleken keresztül kaphat naprakész piaci információkat, és ismerkedhet meg új banki trendekkel vagy szolgáltatásokkal, amelyek révén gyorsabban, kényelmesebben bankolhat vagy további költségeket takaríthat meg.
  10. Manapság egyre nagyobb hangsúlyt kap a biztonság, legyen szó akár az adatainkról, akár a pénzünkről. Fontos, hogy vállalkozása vagyonára is kiemelten ügyeljen! Egy káreseménynél „életmentő” lehet egy biztosítás. Fontos gazdasági érdek, hogy ha valamilyen kár éri, a lehető leggyorsabban helyreállíthassa cége napi működését . Ebben segíthet egy korszerű, a vállalkozása profiljának megfelelő vagyon- és felelősségbiztosítás.

SIKERSZTORIK
100% pszichológia: Ebben rejlik a Facebook, Snapchat és az Instagram sikerének titka
A Facebook több mint 2 milliárd, az Instagram 800 millió felhasználóval büszkélkedhet, a Snapchat-et pedig körülbelül 180 millióan használják naponta. Valójában miért kapnak ezek az alkalmazások ekkora figyelmet? Összegyűjtöttük az öt legfontosabb okot.
Siker2018. feb 15.
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Hogyan legyünk sikeresek a 20-as, 30-as, 40-es éveinkben - az Alibaba tulajdonosának jó tanácsai
„Az életben nem az számít, hogy mennyi mindent értél el, hanem az, hogy hogyan élted meg a kemény napjaidat és a hibáidat.” Mondta Jack Ma.
Siker2018. feb 20.
Michael Bloomberg: öt tipp, hogy sikeres vállalkozó legyen
Mindössze öt dologról van szó, ám ezek betartásával lett sikeres vállalkozó Michael Bloomberg, akit később New York polgármesterének választottak.
Siker2018. máj 10.
Kezdő vállalkozó? Akkor erre az öt dologra figyeljen!
Bármibe, és bármikor is vág bele az ember, vannak általános szabályok, amelyek betartása nagy segítséget jelent a kezdő vállalkozónak. Mutatjuk, mit tart a legfontosabbnak egy sikeres vállalkozó, a JÓKENYÉR pékség tulajdonosa, Ludwig Klára.
Siker2018. nov 8.
Soros után ő a második leggazdagabb magyar
Thomas Peterffy, vagyis Péterffy Tamás 15-18 milliárd dollárra becsült vagyonával a világ 57. legtehetősebb embere.
Siker2019. jan 12.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.