Pénzfröccs az uniós kkv-knak

Pénzügyek2017. okt 5.Növekedés.hu

A magyarországi kis- és középvállalkozások is profitálhatnak abból, hogy az Európai Stratégiai Befektetési Alap (EFSI) – amit ötletgazdája, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság (EB) elnöke után Juncker-tervnek is hívnak – 2020-ra 0,7 százalékkal növelné az Európai Unió bruttó hazai termékét (GDP).  Emellett a Juncker-tervnek köszönhetően ugyancsak az évtized végéig 700 ezer új munkahely jöhet létre – tette közzé a napokban közös becslését az EB és az Európai Befektetési Bank (EIB). A Juncker-terv lényege, hogy a multiplikátorhatást kihasználva az uniós büdzséből rendelkezésre bocsátott összegek segítségével olyan beruházások megvalósulását segítse elő amelyeket a magánszektor gazdasági alapon esetleg túl kockázatosnak ítélne, de ilyen ösztönzővel mégis hajlandó belevágni a megvalósításba. „Az uniós befektetési programnak és az EIB elkötelezettségének köszönhetően az elmúlt két évben projektek százai indultak el, amelyek keretében több ezer kis- és középvállalkozás jutott forráshoz elindulásához vagy működése felpörgetéséhez” – jelentette ki Jyrki Katainen gazdasági növekedésért és munkahelyteremtésért felelős alelnök. Ez a számok nyelvére lefordítva annyit jelent, hogy az Európai Stratégiai Befektetési Alap 2017 szeptemberéig nem kevesebb, mint 236,1 milliárd euróhoz juttatta az EU 28 tagországában működő kkv-kat. Még előbbre tekintve, a prognózisok arról szólnak, hogy 2036-ra az EU GDP-jéhez 0,4 százalékkal járulhat hozzá a Juncker-terv, ami 340 ezer új munkahely megteremtését teszi lehetővé. Az Európai Parlament és az uniós tagállami kormányok képviselői szeptember közepén állapodtak meg, hogy a 2015-ben útjára indított, eredetileg három évre 315 milliárd eurós méretűre tervezett beruházásösztönző intézkedéscsomagot 2020-ig meghosszabbítják, azzal a céllal, hogy legalább további 500 milliárd eurót tudjanak mozgósítani.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.