Szívhatják a foguka a magyar bankok

Pénzügyek2017. nov 11.Növekedés.hu

Azt gondolhatnánk, hogy egy óriási kártyatársaság már nem tud nagy meglepetést okozni az öreg földrészen. Lehetnek persze az európai üzletében is felhajtóerők. Igen, szélesedik a globális középréteg, elsősorban persze Ázsiában és Dél-Amerikában,de azért Európában is. Igen, a likviditáspumpa miatt több pénz van a „nagy rendszerben”, de azért két üzleti év között már nagyon csak nem tud megugrani a kártyahasználat. Ezt gondolhattuk, és természetesen jó nagyot tévedtünk. Tavaly a Visa minden fontos európai mutatójában kétszámjegyű növekedést ért el, forgalomban, nyereségben, még tranzakciószámban is. De miért emeljük ki éppen Európát a Visa mutatóiból? A sztori azért érdekes Budapesten is, mert a Visa Europe tavaly még számos bank, köztük magyar bankok tulajdonában állt. Aztán a Visa Inc. anyavállalat kivásárolta a tagbankokat. Ennek tavaly még örülhettek a magyar bankok is, szép nagy rendkívüli nyereségeket könyvelhettek. Most azonban szívhatják a fogukat, Lám, mennyivel több volt még ebben a cégben. És, hogy a keserű pirula még keserűbb legyen, Al Kelly Visa-vezérigazgató azt is bejelentette, hogy jövőre is az európai növekedés lesz a Visa fő motorja.  

SIKERSZTORIK
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Így osztja be idejét a világ leggazdagabb embere
Jeff Bezos szerint szükség van nagy ívű, hosszú távú víziókra, azonban időnk, energiánk túlnyomó részét rövid távú, 2-3 évre vonatkozó célkitűzésekre kell összpontosítani.
Siker2019. márc 17.
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
100 éve nem volt ekkora vagyonuk az amerikai ultragazdagoknak
Ijesztő: ilyen arányokra utoljára az 1920-as évek végén, még a nagy gazdasági világválság kitörése előtt volt példa.
Pénzügyek2019. feb 26.
Ezek a legkedveltebb nászutas célpontok
A rangsor első helyére a görögországi Santorini került, nem véletlenül, hiszen a lenyűgöző kék-fehér épületeiről híres vulkanikus sziget Görögország egyik legszebb turisztikai célpontja. Mutatjuk a többit is.
Hírek2019. márc 15.