Vagyonokat utalnak haza a külföldön dolgozó magyarok

Pénzügyek2017. nov 15.Növekedés.hu

663 millió euró (205 milliárd forint) érkezett tavaly az Európai Unióból Magyarországra magánszemélyektől, elsősorban a külföldön dolgozó magyar állampolgároktól – derül ki az Eurostat legfrissebb adataiból. Ebből az összegből a Magyarországról az EU-ba történő kiutalásokat levonva a nettó mérleg 175 milliárd forintnak felel meg, aminél becslések szerint hatszor több a statisztikákban nem szereplő, valós összeg. A hozzánk érkezett utalások zömét, 94 százalékot uniós országokból adták fel, ennél magasabb arányt csak Szlovákia tud felmutatni. Az unión kívüli államokkal hazánk mérlege ugyan pozitív tartományban van, de a lényegesen kisebb értékű utalások szaldója mindössze négy millió eurót tesz ki. A pénzügyi transzferek listáját egyébként a vendégmunkások számával arányosan Lengyelország vezeti, de Romániába, Bulgáriába és Litvániába is rengeteg pénzt küldtek haza a nyugat-európai országokban dolgozók. Az Eurostat adatai szerint a legtöbb pénz Franciaországból, Nagy-Britanniából és Németországból kerül ki, körülbelül 60-70 százalékban uniós tagállamokba. A 28 ország közös mérlege 20 milliárd euró mínuszt mutat, vagyis ennyivel több pénzt küldtek ki az EU-ból nem uniós államokba, mint fordítva. A ki- és befolyó összegek pedig évek óta körülbelül azonos szinten mozognak. A legtöbb pénzt Franciaországból, Olaszországból és Németországból utalták ki az EU-n kívüli országokba, igaz, Nagy-Britanniából erre vonatkozólag nem szerepelnek friss adatok.

SIKERSZTORIK
A Google és a Facebook coach-a szerint ez kell a sikerhez
Melody Wilding viselkedés-kutató szerint azok a vezetők, akik folyamatos nyomás alatt állnak, olyan készségeket gyakorolnak, amely segítségével a legtöbbet tudják kihozni magukból és másokból.
Siker2019. ápr 14.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
Jeff Bezos volt felesége lesz a harmadik leggazdagabb nő
A válás után közel 36 milliárd dollár illeti majd meg MacKenzie Bezost, az Amazon-alapító feleségét.
Hírek2019. ápr 7.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.