Végh Richárd tartott tőzsdei tanórát a Pénz7 zárónapján

Pénzügyek2019. márc 1.Növekedés.hu

Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde elnök-vezérigazgatója tartott tőzsdei előadást egy keszthelyi szakgimnázium diákjai részére. Az összevont tanórára a Pénz7 Pénzügyi és Vállalkozói Témahét, az iskolás fiatalok pénzügyi tudatosságának fejlesztését célzó kezdeményezésének zárónapján került sor.

Március 1-jén, a Pénz7 eseménysorozat utolsó napján Végh Richárd tartott előadást a Zalaegerszegi ZSZC Keszthelyi Közgazdasági Szakgimnázium felső tagozatos diákjai részére.

A Budapesti Értéktőzsde elnök-vezérigazgatója a 90 perces tanórán a befektetések, megtakarítások fontosságáról beszélt a középiskolás tanulók számára.

A Pénz7 rendezvénysorozatot 2015 óta minden évben megrendezik, idei témái az „Okosan a befektetésekről” és a „Problémafelismerés és üzleti ötlet” címeket viselik. Kiemelt szerep jut tehát a befektetési témáknak, hiszen a háztartások megtakarításainak tudatos kezelése hosszabb távon komoly anyagi előnyöket hozhat, erre pedig már fiatalon is célszerű felkészülni. A Pénz7-en megjelenő „Számoljunk a befektetésekkel!” kiadvány hasznos segítséget jelent a mindennapi életben előforduló befektetési döntések előkészítésében, kipróbálásában.

Az általános és középiskolások pénzügyi ismereteinek megalapozását szolgáló tananyagokat az előadók a korosztály sajátosságaihoz igazodva, játékosan, színesen, szemléltető eszközök segítségével, élményszerűen mutatják be a rendhagyó tanórákon.

A február 25. és március 1. között tartó előadássorozatra idén közel 1200 iskola jelentkezett, a kihelyezett tanórákon nagyjából 200 ezer diák vett részt.

A Magyar Nemzeti Bank által alapított Pénziránytű Alapítvány 2015 óta szervezi a Pénz7 programot.

A Budapesti Értéktőzsde fő tevékenységén túl aktívan igyekszik társadalmi felelősséget vállalni, különös tekintettel a diákok és a lakosság pénzügyi edukációjára. A tőzsde rendszeresen szervez ingyenes oktatási látogatásokat iskolai csoportok számára, illetve a héten indult BÉT Részvényfutam is kifejezetten a középiskolás diákoknak szól, amely révén megismerkedhetnek a tőzsdei befektetés alapelveivel. A BÉT Kochmeister Díj, a tőzsde saját ösztöndíja pedig az egyetemi hallgatók törekvéseit jutalmazza.

Örömmel tölt el, hogy szülővárosomban kalauzolhattam el a gazdaság iránt érdeklődő fiatalokat a befektetések világába. A Pénz7 ismeretterjesztő programja egybecseng a Budapesti Értéktőzsde pénzügyi edukációs tevékenységével, ezért is érezzük fontosnak, hogy szerepet vállaljunk a diákok pénzügyi ismereteinek bővítésében

– mondta Végh Richárd, a BÉT elnök-vezérigazgatója.

SIKERSZTORIK
A Google és a Facebook coach-a szerint ez kell a sikerhez
Melody Wilding viselkedés-kutató szerint azok a vezetők, akik folyamatos nyomás alatt állnak, olyan készségeket gyakorolnak, amely segítségével a legtöbbet tudják kihozni magukból és másokból.
Siker2019. ápr 14.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
Jeff Bezos volt felesége lesz a harmadik leggazdagabb nő
A válás után közel 36 milliárd dollár illeti majd meg MacKenzie Bezost, az Amazon-alapító feleségét.
Hírek2019. ápr 7.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.