Zuhanórepülésben a Wizzair, földet ért a Richter

Elemzések2019. jún 1.Növekedés.hu

Nagyot esett a Wizz Air az első negyedéves jelentés után, a Richtert viszont megsegítette a döntés, miszerint fő gyógyszerét Amerikában kiterjedtebben alkalmazhatja.

A BÉT blue chipjei mellett most a Wizz Air is terítékre került a Trend FM Prémium kategória című műsorában, ahol a műsorvezető, Túrós-Bense Levente ezúttal Cinkotai Norberttel, a KBC Equitas vezető elemzőjével beszélgetett.

Wizz Air

A műsor első felében Wizz Air került terítékre, miután a légitársaságnak megjelent az első negyedéves eredménye, amire az árfolyam 6 százalékos zuhanással reagált. Cinkotai Norbert szerint ez túlzott reakció a befektetők részéről, mivel nem volt rossz ez a jelentés, legfeljebb nagyok voltak a várakozások. Az utasszám most is növekedett, csak nem 20 százalékkal, mint egy éve, hanem csak 12 százalék körül. Volt egy egyszeri bevétel, amely saját tulajdonú repülők eladásából és visszalízingelésből származott.

A Wizz Air azt jelezte, hogy az előző egy-két év stagnálása után növekedés várható a profitban, miközben a versenytársak visszavágták a profitvárakozásaikat. Az elemző azt sem tartja kizártnak, hogy a konkurencia le kell, hogy állítson egy-egy járatot, és oda benyomulhat a Wizz Air.

Telekom

A magyar Telekomot olcsónak találja az elemző a jelenlegi áron, 6 százalék fölötti osztalékhozam adódik, amely várhatóan még növekedni is fog, miután a cég az osztalék lassú, de stabil emelését tervezi. Véleménye szerint a Digi piacra lépését túlreagálják a befektetők. A Telekomnak 5 millió előfizetője van, eddig évente legfeljebb egy százalék váltott szolgáltatót, komoly kihívás csak akkor lenne, ha a Digi ugyanolyan minőségű szolgáltatást tudna nyújtani, amit nem tart valószínűnek az elemző, miután ennek óriási beruházás igénye lenne.

Richter

A Richternél a héten megjött a várt hír, hogy cariprazine hatóanyagú gyógyszerét a betegségek szélesebb körénél alkalmazhatják Amerikában. A hírre a papír csak 2-300 forintot emelkedett, az elemző szerint azonban ez reális, mivel a befektetők már nagyon számítottak rá. Ezzel a cég helyzete stabilizálódott, a befektetők megnyugodtak, ugyanakkor további komolyabb árfolyam emelkedéshez új növekedési sztorira lenne szükség.

A teljes adás itt hallgatható meg.