7 sztár, aki már azelőtt gazdag volt, hogy befutott volna

Siker2019. aug 18.Növekedés.hu

Számos világsztárnak a hírnév előtt sem volt anyagi gondjuk, lévén a szüleik már igen jelentős vagyonnal (és jó kapcsolatokkal) rendelkeztek.

Az A-listás sztárok közül akad olyan szerencsés is, akinek Steven Spielberg a keresztapja, de sokan nőttek fel olyan családban, ahol némi kezdőtőke sem jelentett gondot. Íme 7 híresség, aki már azelőtt tehetős volt, hogy igazán befutott volna.

Taylor Swift

Az énekesnő vagyona 320 millió dollárra rúg a Business Insider szerint. 2018-2019-es bevételének zöme Reputation című turnéjából folyt be, amely a Forbes szerint minden idők legnagyobb bevételű turnéja volt az Egyesült Államokban. Az énekesnő egy hatalmas pennsylvaniai farmon nőtt fel, magániskolába járt, apja pénzügyi tanácsadó, anyja egy befektetési alap marketingigazgatója volt. A saját kiadója beindítását édesapja tette lehetővé némi kezdőtőke segítségével.

Jake Gyllenhaal

Jake Gyllenhaal tehetős és befolyásos család tagja: édesapja, Stephen Gyllenhaal filmrendező, édesanyja, Naomi Foner Oscar-díjra jelölt forgatókönyvíró. Nővére, Maggie Gyllenhaal színésznő, akinek férje szintén egy közismert színész, Peter Sarsgaard. Jake keresztanyja pedig Jamie Lee Curtis. Érdekesség, hogy a színész férfi ágon egy svéd nemesi család sarja, szerepel a Svéd Nemesek Almanachjában is.

Gwyneth Paltrow

Amikor egy beszélgetős műsorban a karrierje kezdeteiről kérdezték, elmesélte, hogy Bruce Paltrow rendező és Blythe Danner színésznő lányaként nehezebb volt bejutnia a felsőbb körökbe, a szülei ugyanis nagyon féltették lányukat a népszerűség árnyoldalától. A színésznő keresztapja, Steven Spielberg 1991-ben ajánlotta fel neki Wendy epizódszerepét a Hookban, és ezzel indult el a színészi pályán. Bár az vitathatatlan, hogy családneve és kapcsolatai segítették a karrierjét, ő máig azt állítja, hogy a sikere csakis rajta múlott.

Beyoncé

Beyoncé az egyik legsikeresebb énekesnő, a Business Insider szerint 355 millió dolláros vagyonnal rendelkezik. Apja, Mathew Knowles eleinte orvosi műszereket árusított, a munkája révén pedig stabil pénzügyi hátteret tudott biztosítani a családja számára. Ő volt az, aki először felfigyelt Beyoncé tehetségére. Miután az apja felmondott a munkahelyén a lánya menedzsere lett a ’90-es években.

Glenn Close

Glenn Close minden idők egyik legtehetségesebb színésznője, aki már több díjat és számos jelölést is bezsebelt. Jómódú családból származik, édesapja sikeres orvos volt. Gyermekkora egy részét Afrikában töltötte, ahol édesapja kórházat épített és működtetett. Érdekesség, hogy a színésznő tizenkét generációra visszamenőleg kékvérű új-angliai felmenőkkel dicsekedhet.

Lady Gaga 

Lady Gaga nettó vagyonát 300 millió dollárra becsülik. Az olasz származású énekesnő is tehetős családból származik, a manhattani Upper West Side-on nőtt fel és magániskolába járt. Apja, Joseph Germanotta telekommunikáció területén és internetes vállalkozásokban tevékenykedett. Az érettségit követően 17 évesen lett a New York-i Egyetem Tisch School of the Arts nevű intézményének a tanulója, ahol korábban olyan elismert művészek és szupersztárok tanultak, mint Woody Allen és Angelina Jolie.

Adam Levine

Noha az énekes vagyona 120 millió dollár körül mozog, a családja már akkor is gazdag volt, mielőtt befutott volna. Édesapja alapította ugyanis a Mr. Frederic nevű kiskereskedelmi ruházati üzletláncot. Az énekes és testvérei szintén magániskolákba jártak, és az egyikben ismerte meg bandája, a Maroon 5 leendő tagjait Los Angelesben.