Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?

Siker2018. ápr 28.Növekedés.hu

Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.  Bill Gates annak idején egy év után otthagyta a Harvard jogi karát, hogy évfolyamtársával, (akivel később megalapították a Microsoftot) az elsők között fejlesszenek szoftvereket az első személyi számítógéphez.

Merre indulna Bill Gates?

Gates szerint ha újra kellene kezdenie,
biztos benne, hogy a mesterséges intelligencia, az energetikai szektor vagy a biológia irányába indulna el.
„A mesterséges intelligenciával összefüggő kutatás ma már igen mélyreható” – nyilatkozta Gates egy élőben közvetített Facebook videóban, Warren Buffett társaságában, amelyet a Columbia Egyetemen előadásán rögzítettek.
Hozzátette, minden, ami a mesterséges intelligenciához köthető, az nem csak izgalmas, de egy életre szóló karrier lehetőségét hordozza magában.
A számítógépes guru szerint bolygónk megmentése érdekében az embereknek megbízható, olcsó és tiszta energiát kell találniuk, az ezen a téren várható eredmények pedig alighanem úttörő jellegűek lesznek.  
Ami a biológiát illeti, Gates azon a véleményen van, hogy a következő generációk fel fogják találni a rák, az elhízás és a depresszió ellenszerét.
Warren Buffett a történelem legsikeresebb befektetői között foglal helyet.

Waren Buffett maradna a kaptafánál, a befektetéseknél

A milliárdos szerint ha újra kellene kezdenie, ugyanazokat a döntéseket hozná, mint a múltban, így megint befektetővé válna. Mivel máshoz nem nagyon ért - tette hozzá mosolyogva.
A tippje pedig a következő: azt a munkát kell keresni, amit az ember ingyen is elvállalna.
Továbbá azt tanácsolja, hogy mindenki találja meg a célját az életben, hiszen mindannyian olyan állást szeretnénk, ahol önmagunk lehetünk. „Ne add fel egészen addig, míg meg nem találod” - mondta az omahai bölcs.

Warren Buffett és a spórolás

A világ egyik leggazdagabb embere irigylésre méltó módon olcsón oldja meg a nap legfontosabb étkezését, a reggelit - derül ki az életéről forgatott új filmből, amelyet a HBO tűzött műsorra.
A milliárdos ugyanis sosem költött erre többet 3,17 dollárnál (nagyjából 840 forintnál) egy reggelire, de ilyen költségbe is csak jó napokon verte magát.
A reggelije kolbászból vagy szalonnából áll, amely mellé tojás és sajt jár, feltéve, ha kijött 3,17 dollárból. Ha nem, akkor Buffett inkább a 3 dollár alatti McDonalds menük valamelyikét kéri. És miért pont a McDonaldsét? A milliárdos 54 éve ugyanazon az útvonalon jár munkahelyére, és az úton egy ilyen gyorsétterem található. Felesége már előre kikészíti neki az aprót, nyilván attól függően, hogyan teljesített a tőzsde: ha rosszabbul, akkor csak a 2,6 dolláros menüt engedheti meg magának Buffett. A filmből egyébként az is kiderül, hogy a milliárdos meglehetősen magának való ember: nem sokat kommunikál a környezetével, napi 6-7 órát olvas, és 25 éve ugyanazokkal az emberekkel dolgozik az irodájában. Felesége ezért egyszer már elhagyta, de később visszament hozzá, többek között azért, mert látta, hogy férje a gyakorlati dolgokban olyan járatlan, hogy nincs meg nélküle.  

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.