Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?

Siker2018. ápr 28.Növekedés.hu

Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket. 

Bill Gates annak idején egy év után otthagyta a Harvard jogi karát, hogy évfolyamtársával, (akivel később megalapították a Microsoftot) az elsők között fejlesszenek szoftvereket az első személyi számítógéphez.

Merre indulna Bill Gates?

Gates szerint ha újra kellene kezdenie,

biztos benne, hogy a mesterséges intelligencia, az energetikai szektor vagy a biológia irányába indulna el.

„A mesterséges intelligenciával összefüggő kutatás ma már igen mélyreható” – nyilatkozta Gates egy élőben közvetített Facebook videóban, Warren Buffett társaságában, amelyet a Columbia Egyetemen előadásán rögzítettek.

Hozzátette, minden, ami a mesterséges intelligenciához köthető, az nem csak izgalmas, de egy életre szóló karrier lehetőségét hordozza magában.

A számítógépes guru szerint bolygónk megmentése érdekében az embereknek megbízható, olcsó és tiszta energiát kell találniuk, az ezen a téren várható eredmények pedig alighanem úttörő jellegűek lesznek.  

Ami a biológiát illeti, Gates azon a véleményen van, hogy a következő generációk fel fogják találni a rák, az elhízás és a depresszió ellenszerét.

Warren Buffett a történelem legsikeresebb befektetői között foglal helyet.

Waren Buffett maradna a kaptafánál, a befektetéseknél

A milliárdos szerint ha újra kellene kezdenie, ugyanazokat a döntéseket hozná, mint a múltban, így megint befektetővé válna. Mivel máshoz nem nagyon ért - tette hozzá mosolyogva.

A tippje pedig a következő: azt a munkát kell keresni, amit az ember ingyen is elvállalna.

Továbbá azt tanácsolja, hogy mindenki találja meg a célját az életben, hiszen mindannyian olyan állást szeretnénk, ahol önmagunk lehetünk. „Ne add fel egészen addig, míg meg nem találod” - mondta az omahai bölcs.

Warren Buffett és a spórolás

A világ egyik leggazdagabb embere irigylésre méltó módon olcsón oldja meg a nap legfontosabb étkezését, a reggelit - derül ki az életéről forgatott új filmből, amelyet a HBO tűzött műsorra.

A milliárdos ugyanis sosem költött erre többet 3,17 dollárnál (nagyjából 840 forintnál) egy reggelire, de ilyen költségbe is csak jó napokon verte magát.

A reggelije kolbászból vagy szalonnából áll, amely mellé tojás és sajt jár, feltéve, ha kijött 3,17 dollárból. Ha nem, akkor Buffett inkább a 3 dollár alatti McDonalds menük valamelyikét kéri. És miért pont a McDonaldsét? A milliárdos 54 éve ugyanazon az útvonalon jár munkahelyére, és az úton egy ilyen gyorsétterem található. Felesége már előre kikészíti neki az aprót, nyilván attól függően, hogyan teljesített a tőzsde: ha rosszabbul, akkor csak a 2,6 dolláros menüt engedheti meg magának Buffett. A filmből egyébként az is kiderül, hogy a milliárdos meglehetősen magának való ember: nem sokat kommunikál a környezetével, napi 6-7 órát olvas, és 25 éve ugyanazokkal az emberekkel dolgozik az irodájában. Felesége ezért egyszer már elhagyta, de később visszament hozzá, többek között azért, mert látta, hogy férje a gyakorlati dolgokban olyan járatlan, hogy nincs meg nélküle.