Idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre a BÉT Részvényfutam

Tőzsde2021. feb. 22.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

Megkezdődött a regisztráció a Budapesti Értéktőzsde és a Pénziránytű Alapítvány együttműködésében megvalósuló online tőzsdejáték, a BÉT Részvényfutam tavaszi fordulójára. A tőzsdei szimulációs verseny immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre. A több mint négy héten át tartó játék során a középiskolai diákok, tanáraik és szüleik tehetik próbára a befektetési képességeiket. A verseny végeztével a legjobbak értékes nyereményeket vihetnek haza.

A mai naptól regisztrálhatnak az érdeklődők az idei BÉT Részvényfutamra, a Budapesti Értéktőzsde és a Pénziránytű Alapítvány online tőzsdejátékára. A versenyre 9-14. osztályos, 14. életévüket betöltött középiskolások, illetve szüleik és tanáraik jelentkezhetnek. A tőzsdei szimuláció, amelynek keretében az indulók fejenként 2 millió forint virtuális tőke segítségével valós időben, valós árfolyamok mellett kereskedhetnek a BÉT-en elérhető termékekkel, március 1-én veszi kezdetét, és 22 kereskedési napig, március 31-ig tart. A BÉT Részvényfutamot a játékosok ezen az oldalon érhetik el.

A versenyben résztvevő diákok, tanárok és szüleik a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett 21 részvényével, valós idejű árfolyamok mellett tudnak kereskedni. Ezen felül a napi három tudásanyag bővítést szolgáló kvíz kérdésekre adott helyes válaszokkal a befektetésre szánt tőkéjüket is növelhetik.

A kvízkérdések megválaszolásában a BÉT honlapján elérhető edukációs anyagok is segítséget nyújtanak a játékosok számára: a Tőzsde ABC, a Pénziránytű Alapítvány befektetői tudatossághoz kapcsolódó diasorai, valamint az Iránytű a pénzügyekhez című tankönyve.

A BÉT és a Pénziránytű Alapítvány felajánlásának köszönhetően több százezer forint összértékű jutalomban részesülhetnek a legjobban teljesítő részvényfutamosok. A játék végén a három legmagasabb értékű portfóliót elérő diákot, valamint a legmagasabb értékű portfólióval rendelkező tanár és szülő játékost, továbbá minden játékhét végén, az adott héten a legnagyobb portfoliónövekedést elért játékost is díjazza a Tőzsde.

A nyeremények között többek Samsung Galaxy táblagép, Samsung Galaxy Watch okosóra, valamint JBL Flip hangszóró is szerepel. A Pénziránytű Alapítvány ezen felül további, több mint 400 ezer forint összértékű különdíjakat ajánl fel a játék során az iskolahálózatához kapcsolódó, legjobban szereplő diákok és tanárok, valamint a legaktívabb iskolák számára.

Videók ajánlása vagy bármi