Még márciusban megkeletkezhetnek az új Delta Technologies részvények

Tőzsde2020. márc 11.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

Előreláthatólag március 27-én keletkezteti meg a KELER Zrt. a részvényeket, amelyekkel a Deltagroup Holding Zrt. a Delta Technologies Nyrt. tőzsdei társaság – korábbi nevén Est Media Nyrt. – nagytulajdonosává válik, adták hírül a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A Delta Technologies Nyrt. felvette a kapcsolatot a KELER Zrt.-vel annak érdekében, hogy megkeletkeztesse a társaság alaptőke-emeléséből származó részvényeket, amelyet a Fővárosi Törvényszék 2020. február 10-én kézbesített végzésével jegyzett be. A 125 millió darab értékpapír a Delta Csoport holdingcégének tulajdonába kerül, amellyel az a tőzsdei társaság főrészvényesévé válik.

Az új részvények megkeletkeztetésére előreláthatólag 2020. március 27-én kerül sor – áll a Delta Technologies Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett tájékoztatásában.

Az alaptőke-emelés annak a tranzakciónak a része, amellyel a hazai informatika holding, a Delta Csoport a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Est Media Nyrt. főrészvényesévé válik, és amellyel a tőzsdei cég tulajdonába került a Delta Csoport rendszerintegrációval foglalkozó leányvállalata, a Delta Systems Kft. A tőzsdei társaság neve a múlt héten változott Delta Technologies Nyrt.-re a cégbíróság bejegyzése nyomán, székhelyét hivatalosan is áttette a Delta Csoport központi irodájába, igazgatóságához pedig csatlakoztak a Delta Csoport tulajdonosai.