Nőtt az Appeninn Nyrt. bevétele és EBITDA-ja

Tőzsde2019. szept 27.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

Az Appeninn Nyrt. 4,7 millió eurós, azaz közel 1,5 milliárd forintos árbevétellel zárta 2019 első félévét, amely a tavalyi év azonos időszakához képest több mint másfélszeres növekedést jelent. A társaság ma közzétett féléves beszámolója szerint EBITDA értéke tekintetében is jelentős javulást könyvelt el a vállalat: a tavalyi bázisidőszak értékét közel megháromszorozva 3 millió eurós (több mint 1 milliárd forintos) eredményt ért el.

Közzétette a 2019-es üzleti év első félévére vonatkozó pénzügyi eredményeit a Budapesti Értéktőzsde Prémium Kategóriájában jegyzett ingatlanpiaci vállalat, az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. A társaság első féléves árbevétele 4,7 millió euró, vagyis több mint 1,5 milliárd forint volt, amely 2018 azonos időszakához képest több mint másfélszeres növekedést jelent. Az eredményre jelentős hatást gyakoroltak az Appeninn Nyrt. által 2018-ban vásárolt vagyonelemek. Az Appeninn Nyrt. adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye – a 2018. első féléves számait közel háromszorozva – 3 millió euróra nőtt 2019 első hat hónapjában.

Az Appeninn 2019 első félévében, januárban szerezte meg a PRO-MOT Hungária Ingatlanfejlesztő Kft. 74,99 százalékos üzletrészét, amelyen keresztül közvetetten a Club Aliga üdülőközpont is a tulajdonában került. Az Appeninn Nyrt. ingatlanportfóliója jelenleg 39 ingatlanból áll, amelyek becsült értéke közel 148,5 millió euró, azaz közel 50 milliárd forint.