Szakmai befektető vásárolt tulajdonrészt az Appeninnben

Pénzügy2020. ápr. 16.Növekedés.hu

Tőzsdén kívüli ügylet keretében a Zinventive Vagyonkezelő Zrt. 18,33%-os tulajdonrészt vásárolt az Appeninn Holding Nyrt.-ben. A tranzakció célja szoros szakmai és stratégiai együttműködés kialakítása a két vállalat között, melynek célja magas hozzáadott értékű komplex ingatlanfejlesztések és beruházások megvalósítása, ezáltal jelentős részvényesi érték teremtése.

Tőzsdén kívüli ügylet keretében a Zinventive Vagyonkezelő Zrt. Appeninn részvényt vásárolt a KONZUM II. Ingatlanbefektetési Alaptól, ezzel 18,33%-os tulajdonrészt szerezve Magyarország egyik dinamikusan növekvő ingatlankezelési és vagyonkezelő társaságában.

A tranzakció szoros stratégiai-szakmai együttműködést alapoz meg a két vállalat között. A Zinventive Vagyonkezelő tulajdonosi körén keresztül szorosan kapcsolódik a Bayer Construct vállalatcsoporthoz, mely közel két évtizedes múltjával Magyarország egyik meghatározó építőipari és ingatlanfejlesztéssel foglalkozó cégcsoportja. A Zinventive Vagyonkezelő ennek az iparági háttérnek köszönhetően olyan tapasztalatot és szakmai tudást birtokol, mely nagyban támogatni tudja az Appeninn Nyrt. ingatlanfejlesztés terén kialakított stratégiájának megvalósítását.