Új vállalati kötvényindex indult

Tőzsde2021. márc. 30.MTI
A rovat támogatója:

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) új vállalati kötvényindexet indított a nem pénzügyi vállalatok számára - közölte a BÉT.

Kiemelték: az új index jelentősen megkönnyíti a befektetők számára a forint alapú vállalati kötvények hozamának és teljesítményének a követését.

A kötvényindexet március 30-tól kezdve napi rendszerességgel közli a BÉT; emellett az indexet január 4-ig visszamenőlegesen is kiszámítják - ismertették.

A vállalati indexkosarakba 600 milliárd forintot meghaladó össznévértékű kibocsátás került, amelyet több mint két tucat vállalat jegyzett - közölték.A BÉT jelezte: a nem pénzügyi vállalati kötvénypiac további bővülése várható. Ez a Magyar Nemzeti Bank által 2019-ben indított, jelenleg 1150 milliárd forint keretösszegű Növekedési kötvényprogram kiemelkedő teljesítményének és a következő időszakra várt jelentős magyar gazdasági fellendülésnek köszönhető - tették hozzá.

A vállalati kötvényindex-család egy teljes megtérülési árfolyamindexből, a BÉT Vállalati Kötvény Total Return Indexéből (BSECB Total Return Index), valamint egy hosszú futamidőre számított hozamindexből, a Budapesti Értéktőzsde Vállalati Kötvény Hosszú Hozamindexéből (BSECBLY) áll - ismertették.