METU-s siker a 31. Stuttgarti Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon

Hírek2024. máj. 6.Növekedés.hu

Lantos Júlia, a Budapesti Metropolitan Egyetem animáció szakon végzett hallgatójának „Oliver az óriás” című vizsgafilmje a 31. Stuttgarti Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon különdíjat nyert.

A film főszereplője Oliver, egy bolygó óriása, aki abban a hitben él a kis emberkék között, hogy ő a világ ura, míg egy nap megjelenik egy hatalmas árnyék, amely fordulatot hoz a sorsában. A film, amely az M&M Film Stúdióval koprodukcióban készült, legutóbb április 26-27-én volt látható a METUSCOPE filmszemle keretében a Corvin moziban.

Még csak most ismerkedem a fesztiváloztatás illetve fesztiválozás műfajával, számomra teljesen új ez a része az alkotásnak. Az a része, hogy elismerik, megdicsérik, jutalmazzák a munkád..... nehéz hozzászokni. A METU nélkül semmiféleképpen nem készülhetett volna el ez a film. Folyamatos támogatást kaptam az egyetemi évek alatt, így az nemcsak egy tanulási folyamat volt, hanem egy karrierépítés is.

- jegyezte meg Lantos Júlia.

A fesztivál fődíját Buda Flóra Anna „27” című filmje nyerte, amelyben szintén dolgoztak METU-n végzett hallgatók.

Hallgatóink díjai, sikerei nemcsak a munkánk elismerése, hanem az alkotók elkötelezettségének és tehetségének is a bizonyítéka. A vizsgafilmekre mi nem valaminek a lezárásaként, hanem épp ellenkezőleg, egy nagy utazás kezdeteként tekintünk. Szívből gratulálunk minden alkotónak.

– nyilatkozta Kiss Melinda, a Budapesti Metropolitan Egyetem Animáció és Média design tanszékének vezetője.