Provident: 180 focilabdát gyűjtöttek a szurkolók a rászoruló családoknak

Hírek2024. máj. 7.Növekedés.hu

A FTC-DVSC bajnokin valósult meg a Provident Pénzügyi Zrt. és a Fradi újabb közös akciója.

180 új vagy újszerű focilabda került rászoruló családokhoz, a hétvégi FTC-DVSC mérkőzés szurkolóitól, és a Provident munkatársaitól a Provident Pénzügyi Zrt. és a Ferencvárosi TC közös önkéntes kezdeményezésének keretében.

Az összegyűjtött sporteszközöket az Ökumenikus Segélyszervezet közreműködésével juttatják el a hátrányos helyzetű családok gyermekeinek, ezzel is hozzájárulva, hogy hódolhassanak kedvenc sportáguknak és a csapatjáték révén érezzék a közösséghez tartozás fontosságát.

Az FTC-DVSC bajnokira érkező szurkolókat arra biztatta a klub, hogy hozzanak magukkal olyan új vagy újszerű labdát, amely a hátrányos helyzetű családokban nevelkedő gyermekek sportolását szolgálhatja. Akinek nem volt ilyen otthon, kedvezményes áron vásárolhatott is a Groupama Arénában, ahol dedikált gyűjtőhelyen adhatták le ezeket.

Magyarországon a KSH 2023-as adatai szerint több mint 38.000 olyan család van, amelyben legalább egy hátrányos helyzetű gyermek él. A mostani labdagyűjtési akcióval a Provident Pénzügyi Zrt. és a sportklub őket célozza meg.Kezdeményezésével a pénzügyi szolgáltató célja, hogy minél több családba kerüljön olyan labda, ami nemcsak pusztán egy tárgy, hanem egyben élmény is, és ami még fontosabb, lehetőség a sportra, az egészséges életre.

A Ferencvárosi Torna Club rendszeres támogatóiként büszkék vagyunk erre a sikeres kezdeményezésre, és az is külön öröm, hogy saját munkavállalóink is lelkesen csatlakoztak a gyűjtéshez.

A Providentnél elkötelezettek vagyunk a társadalmi felelősségvállalás és összefogás mellett.  

A mindennapi munkánk során gyakran tapasztaljuk, hogy vannak családok, ahol akár egy focilabda megvásárlása is meghaladhatja a költségvetést, ezért örülünk annak, hogy tehettünk valamit azért, hogy még több rászoruló család kapjon esélyt arra, hogy megtapasztalja a sportolás élményét és szeretetét

– fogalmazott Pálfalvi Márta, a Provident Pénzügyi Zrt. vállalati kapcsolatok és kommunikációs igazgatója.

A Provident Pénzügyi Zrt. évente számos önkéntes kezdeményezést szervez, például áprilisban a Fradival közösen fákat ültettek a Budakeszi Vadasparkban.

Az intézményeinkben élő rászoruló gyermekek számára egész évben szervezett sportfoglalkozásokhoz, de a közelgő nyári táboraink programjaihoz is a legjobbkor érkezik partnereink adománya. Támogatóinknak köszönhetően a mi kis bajnokaink is esélyt kapnak, hogy győztes gólokat rúgjanak. Nemcsak a központjainkban tartott mérkőzéseken, de a fejlesztőfoglalkozásainknak köszönhetően a pályán kívül, az életben is

– mondta el az adományok átvételekor Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.