Stratégiai partnerségi megállapodást kötött a Szerencsejáték Zrt. és az Ökumenikus segélyszervezet

Hírek2024. máj. 8.MTI

A több mint egy évtizedes együttműködést magasabb szintre emelő, stratégiai partnerségi megállapodást kötött a Szerencsejáték Zrt. és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet szerdán. A megállapodás keretében a nemzeti lottótársaság vállalta, hogy a jövő évben dedikált sorsjegyet vezet be, amellyel újfent a segélyszervezet munkáját támogatja.

Az ökumenikus segélyszervezetazt írta: a Szerencsejáték Zrt. 2012 óta elkötelezett támogatója a segélyszervezetnek, és

több száz millió forinttal támogatta a karitatív szervezet szakmai munkáját.

Olyan programok sikeréhez járulhatott hozzá, amelyek célja a rászorulók megsegítése, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása, illetve az esélyteremtés - közölték.

Hozzátették: az ökumenikus segélyszervezet a forrásokat többek között a logisztikai infrastruktúrájának fejlesztésére, óvodák és hajléktalanszállók korszerűsítésére, edukatív foglalkozások, nyári táborok megvalósítására, továbbá a nehéz helyzetbe került családok támogatására fordította.

Emellett a segélyszervezet a nemzeti lottótársaság megbízásából 2012 óta működteti a

Játék határokkal elnevezésű programját,

amelynek célja a játékfüggőség átfogó kezelése preventív iskolai, tanodai képzésekkel, továbbá az ország hét városában - Budapesten, Debrecenben, Miskolcon, Kaposváron, Orosházán, Sopronban és Szolnokon - információs pontokat működtet a szenvedélybetegek, valamint a hozzátartozóik számára egyéni és csoportfoglalkozásokkal.

Közölték: ezt az együttműködést emeli magasabb szintre a szerdán aláírt stratégiai partnerségi megállapodás. A Szerencsejáték Zrt. vállalta azt is, hogy

a jövő évben bevezet egy dedikált sorsjegyet, amellyel szintén a segélyszervezet munkáját támogatja.

A közleményben idézték Mager Andreát, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatóját, aki szerint a társadalmi felelősségvállalás a Szerencsejáték Zrt. megalakulása óta a vállalat egyik meghatározó értéke és törekvése. Hozzátette: az elmúlt több mint egy évtizedben az ökumenikus segélyszervezet kiváló társnak bizonyult abban, hogy a közösen nyújtott segítség ott hasznosuljon, ahol arra a legnagyobb szükség mutatkozik, a most aláírt stratégiai megállapodás célja pedig az, hogy elmélyítse és keretbe foglalja a két szervezet közötti együttműködést, és még jobban hozzájáruljon a társadalmi értékteremtéshez.