Összefogott a BYD és az Ayvens flottakezelő az európai piacért

Autó2024. júl. 3.MTI

Szándéknyilatkozatot írt alá a BYD kínai elektromosjármű-gyártó és az Ayvens nemzetközi flottakezelő szolgáltató arról, hogy együttműködnek az új energiákkal hajtott személyautók és könnyű haszonjárművek terjesztésének érdekében az európai piacon - tájékoztatott a BYD PR Hungary.

A két cég közösen keresi az új értékesítési és lízinglehetőségeket az európai elektromos átállás egyszerűbbé tétele és felgyorsítása érdekében a magán- és a céges piacon egyaránt - jelezték a közleményben.

A megállapodás értelmében a BYD új energiákkal hajtott járműveket kínál majd az Ayvens európai vállalati ügyfeleinek. Az Ayvens a nagyobb vállalati partnereknek speciális elektromos flottamegoldásokat szállít majd, az európai kis- és középvállalkozások, valamint a magánvásárlók számára pedig teljeskörű sajátemblémás lízingszolgáltatást fog nyújtani a BYD márkakereskedői hálózatán keresztül.

Kínálatában számos személyre szabott elektromos-flottaajánlat szerepel majd a szakirányú tanácsadástól egészen az operatív lízingig és a töltési szolgáltatásokig.

 A két vállalat reményei szerint már az együttműködés első évében több mint harminc európai vállalkozással dolgozhatnak együtt azok elektromos autóflottáinak kialakításán.

A lízing először Franciaországban, Hollandiában, Belgiumban és Luxemburgban lesz elérhető, de a tervek szerint a piacok fokozatosan bővülnek. Magyarországon az ALD és a LeasePlan egyesülését követően az Ayvens márkanevet az idén ősszel vezetik be.

Az együttműködés a tréningprogramokra és a tudásmegosztás területére is kiterjed, a cél a folyamatos fejlesztés és fejlődés az új energiákkal hajtott járművek és az akkumulátortechnológia területén - jegyezték meg a közleményben.

Az Ayvens az ALD Automotive és a LeasePlan fúziójából létrejövő flottakezelő a fenntartható mobilitási megoldások globális vezető szolgáltatója.

A BYD tevékenysége kiterjed az autóiparra, a vasúti közlekedésre, az új energiára és az elektronikára. A multinacionális high-tech vállalat több mint 30 ipari parkkal rendelkezik Kínában, az Egyesült Államokban, Kanadában, Japánban, Brazíliában, Magyarországon és Indiában.